BNNVARA in rouw na PVV-winst, sterren komen samen: ‘Jankpartij’

BNNVARA is in rouwstemming na de gigantische overwinning van de PVV bij de verkiezingen. De directie nodigt het voltallig personeel, inclusief alle sterren, uit om samen te komen om 16.30 uur.

Lonneke van der Zee en Khalid & Sophie © Frank Ruiter, BNNVARA

Er heerst een afschuwelijke sfeer bij BNNVARA nu de omroep van Khalid & Sophie wordt geconfronteerd met een enorme verkiezingswinst van Geert Wilders. Lonneke van der Zee, de algemene directeur van de omroep, heeft vanochtend een mail gestuurd naar alle collega’s waarin ze compleet teneergeslagen overkomt.

Donkere ochtend

Het is een ramp voor Nederland en de mensheid in het algemeen, vindt Lonneke. “Lieve collega’s, het is een donkere ochtend”, begint het.

Ze vervolgt: “Gisteren is er met een overgrote meerderheid een partij verkozen die in verkiezingstijd een zogenaamd ‘gematigde toon’ aansloeg, maar die wel het klimaatbeleid wil stopzetten, Nederlanders met een Islamitische achtergrond ziet als tweederangsburgers, Nederland uit de EU wil en de onafhankelijke publieke omroep wil schrappen.”

16.30 uur

Lonneke is extreem bezorgd. “Veel standpunten van de PVV druisen in tegen alles waar BNNVARA voor staat en vormen een directe bedreiging voor onze rechtstaat en samenleving. Daar heb ik persoonlijk slecht van geslapen en ik kan me voorstellen dat ik niet de enige ben.”

Ze besluit: “Daarom nodig ik je uit om vanmiddag om 16.30 uur naar de bar te komen om met elkaar te praten en elkaar een hart onder de riem te steken. Moedig voorwaarts. Warme groet, ook namens Suzanne, Lonneke van der Zee.”

De omroep heeft de authenticiteit van deze uitgelekte mail bevestigd aan De Telegraaf.

Jankpartij

Het is niet bekend welke sterren er aanwezig zullen zijn bij de verdrietige BNNVARA-bijeenkomst. Het ligt voor de hand dat Tim Hofman daarbij aanwezig is, maar ook Khalid Kasem en Sophie Hilbrand zullen hun opwachting maken. Insiders maken zich ernstige zorgen om hun toestand nu rechts zo’n overwinning heeft geboekt.

Marcel van Roosmalen, een directe collega van Khalid en Sophie, is bijvoorbeeld heel erg bezorgd. “Ik krijg wel zin in Khalid & Sophie vanavond. Wat dat voor jankpartij moet worden…”, zegt hij in de podcast Weer Een Dag.

Nazorg

Gijs Groenteman leeft ook mee met zijn BNNVARA-collega’s. “Ja, misschien moeten ze iemand van de nazorg erbij zetten ofzo.”

Marcel: “Ja, of een telefoonnummer bovenin beeld.”

Gijs: “Ja, maar ook voor Khalid en Sophie zelf, dat die een beetje geholpen en gesteund worden. Dit hadden ze niet verwacht.”

Marcel: “Ik neem aan dat Sophie in elk geval een tijdje aan de beademing gaat.”

En Raoul Heertje dan? “Die loopt helemaal leeg. En met een beetje geluk zit Dolf Jansen nog aan tafel en Sahil of hoe heet-ie (Sahil Amar Aïssa, red.). Die komt er ook bij.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat BNNVARA de zaak overdrijft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen