Albert Verlinde doodgezwegen door Erland en Wendy na sektesneer

Albert Verlinde heeft helemaal niets gehoord van Erland Galjaard of Wendy van Dijk na zijn fikse sektesneer aan hun adres. “Hebben ze echt niets laten weten? Dat meen je niet!”

Erland Galjaard, Albert Verlinde en Wendy van Dijk © NPO, RTL

RTL heeft tegenwoordig een relatief positief imago, zeker als je het vergelijkt met John de Mols Talpa, maar er was een tijd dat de vlag er héél anders bijhing. Het mediabedrijf achter RTL 4 en Videoland had een extreem zure uitstraling, omdat Erland Galjaard en Wendy van Dijk daar het keizerspaar speelden en ze totáál niet om konden gaan met kritiek.

De Errie-sekte

Erland en Wendy maakten met z’n tweeën de dienst uit bij RTL. Dat was leuk als je goed met hen bevriend was – Thijs Römer kreeg een leuk directeursbaantje – maar als je niet echt lekker viel bij dit tweetal, dan was het exit. Zo heeft Erland er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat Albert eruit werd gewerkt bij RTL Boulevard.

Het was in hun jaren echt een sekte bij RTL 4, bevestigde Albert Verlinde vorige maand aan tafel in Vandaag Inside. Dat is een beeld dat toen al heerste in de media, maar het is nooit echt door een prominent iemand als Albert bevestigd. Nu Erland en Wendy totaal geen rol van betekenis meer spelen in de mediawereld, durft hij dat wél.

Niets gehoord

Wilfred Genee praat er met Albert over in een nieuwe aflevering van In De Wandelgangen. “Vorige keer had je het over de sekte van RTL. Had je daar nog veel reacties op gehad?”

Albert heeft niets gehoord van Er en Wen. “Niets.”

Wilfred: “Dat meen je niet.”

Albert: “Nee, serieus.”

‘Was heftig’

Wilfred: “Hè? Wendy, Erland, Thijs Römer? Dat was toch wel heftig.”

Albert: “Nee, niks. Maar het is ook niet dat ik nou ontzettend gezegd heb dat er Thijs Römer-taferelen waren wat daar gebeurde. Ik had het over de omgeving. Dat was het.”

Wilfred: “Nee, maar je zei dat je je er niet fijn bij voelde. Je was blij dat je klaar was en je weg kon.”

Albert: “Het was een ingewikkelde tijd. Ja, maar dat heeft iedereen in een bedrijf wel een keer, dat je denkt: dat was hem niet eventjes. En dat was toen.”

‘Echt niet leuk’

Wilfred: “Ik zat er nog wel over na te denken, omdat je toen nog wel een van de grote sterren was. Dan is het gek dat ze dan zo met je omgingen.”

Albert: “Ja, dat was ook niet leuk.”

Wilfred: “En hoe is het nu als je die mensen tegenkomt? Erland, Wendy?”

Albert: “Nou ja, daarna ben ik ze weer tegengekomen en ik heb met Erland daarna ook nog gewerkt enzo. Maar dat was gewoon geen prettige tijd. Gewoon niet.”

Door een deur

Wilfred tot slot: “Maar nu kun je met iedereen door één deur?”

Albert: “Ik heb geleerd: het vak is zo klein, je komt elkaar altijd weer tegen, dus zeg gewoon een keer iemand in het gezicht wat je vond van wat er gebeurd is en ga dan door. Het heeft geen ding om allemaal dingen mee te sleuren.’

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Erland Galjaard zorgde voor Albert Verlinde's vertrek bij RTL Boulevard. Meesterzet of blunder?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen