Rachel Hazes zó klaar met Roxeanne: ‘Ze praat heel lelijk over mij’

Het begint er steeds meer op te lijken dat Rachel Hazes haar bloedeigen dochter Roxeanne Hazes ziet als een soort aartsvijand. “Eigenlijk vind ik het een beetje respectloos.”

Rachel Hazes en Roxeanne Hazes © RTL, NPO

Rachel Hazes lijkt het niet te kunnen verkroppen dat Roxeanne Hazes aan de kaak heeft gesteld dat ze mogelijk ten onrechte de nalatenschap van André Hazes beheert. Het was naar verluidt de druppel voor Rox toen Rachel op televisie verscheen met allemaal Hazes-merchandise zoals badslippers en vliegers. Ze wil de nalatenschap van haar afpakken.

Rachel gaat los

Rachel lag tijdens het overlijden van André in scheiding met hem en in zijn erfenis staat klip en klaar dat ze dan geen aanspraak meer kan maken op de erfenis. Maar waarom zit Rachel dan al jaren achter de Hazes-kassa?

Eén ding is zeker: door dit conflict komt het nóóit meer goed tussen moeder en dochter. Rachel begint zich ook steeds feller uit te laten over Rox. Ze maakte vorige week nog op de nationale televisie een hele lelijke grap over Rox. Het lijkt erop dat Rachel haar dochter nu ziet als een soort duivel, een aartsvijand.

Respectloos

Rachel was laatst bij een van haar andere rechtszaken en wil dat Roxeanne daar gehoord wordt, maar zij weigert. “Dat vind ik heel bijzonder. Eigenlijk vind ik het ook een beetje respectloos. Niet alleen naar mij, maar ook naar de rechter”, zegt ze in de Party. “Ik kan alleen zeggen wat ik zelf zou hebben gedaan in haar geval: ik was er wél geweest.”

Het is heel erg raar gedrag, vindt Rachel. “Het wordt nu makkelijk afgedaan doordat er een verklaring werd voorgelezen van Rox. Ze hadden er blijkbaar moeite mee om zelf te komen. Maar ze had er geen moeite mee om heel lelijke dingen over haar vader en mij te zeggen bij Beste Zangers. In mijn ogen klopt dat niet.”

Moeilijke jeugd

Roxeanne heeft in dat programma verteld over haar evident moeizame jeugd. “Het zijn nogal beweringen geweest, die ze daar heeft gedaan. Dat wij Roxie bij nudisten brachten om op haar te passen. Dat ze tien jaar huilend het repertoire van haar vader heeft gezongen. Dat ik na het overlijden van haar vader negen maanden mijn kind zou hebben verwaarloosd.”

Ze vervolgt: “Terwijl iedereen om ons heen wel weet dat ik gewoon netjes bij mijn kinderen was. Natuurlijk heb ik keihard moeten werken na André’s overlijden, maar er is toch niets mis met een werkende moeder? Als mijn kinderen uit school kwamen, waren ze gewoon netjes bij mij op de zaak. Daar was een soort woonkamer en daar werd gewoon gekookt.”

Tv en Playstation

Die kinderen kwamen niets te kort, aldus Rachel. “Daar stond een tv en ze konden op de Playstation en op de computer. Het was dus absoluut niet zo dat ik hen aan hun lot overliet. Of dat ik iedere week aan het stappen was of steeds met een andere man thuiskwam. Ik vond het nogal wat, dat zij die beweringen zo eventjes publiekelijk deed.”

Ze besluit: “Ik heb best veel berichten gehad met de strekking: wat ben jij voor een moeder? Wie laat nou haar kind in de steek? Ik vond dat allemaal behoorlijk heftig. Ik heb het nog proberen te nuanceren door te stellen dat kinderen op die leeftijd een rijke fantasie hebben en sommige dingen anders beleven dan de werkelijkheid.”

“Maar nu denk ik: waarom moet ik altijd het boetekleed aantrekken?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bij wie is de muzikale nalatenschap van André Hazes volgens u beter in handen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen