Oeps: prinses Margarita praat mond voorbij in tv-interview SBS 6

Prinses Margarita heeft ogenschijnlijk haar mond voorbijgepraat in een tv-interview met Shownieuws. “Ja, wij wisten het natuurlijk allemaal. Dit was gewoon al bekend.”

Prinses Margarita en Marius Looijmans © SBS 6

De originele lidmaatschapskaart van prins Bernhard van de NSDAP is gevonden en daarmee is onomstotelijk bewezen dat hij tot zijn huwelijk in 1937 lid was van de nazipartij van Adolf Hitler. Koning Willem-Alexander heeft erop gereageerd, maar wil niet zeggen wanneer hij zélf van dat onomstotelijke bewijs wist: “Dat is niet zo relevant.

‘Daar laat ik het bij’

Laat prinses Margarita misschien meer los over wanneer de familie daarvan wist? Shownieuws-verslaggever Marius Looijmans probeert het uit tijdens de opening van de grote najaarstentoonstelling De vrouwen van Soestdijk. “Onlangs was uw opa in het nieuws. Hoe is dat voor u wat daar naar buiten is gekomen?”

Aanvankelijk volgt er tegen Shownieuws een afgemeten, ingestudeerde reactie van Margarita: “Nou, daar heeft mijn neef, de koning, héél goed op geantwoord, dus daar wil ik het bij laten.”

‘Wist het allang!’

De overduidelijk bloednerveuze Marius besluit tóch door te vragen. “Dat begrijp ik ook wel weer natuurlijk. Als we die… Ja, dat is een heel goed statement, denk ik. Dat is inderdaad… Wist u ervan?”

Dan zegt Margarita onomwonden: “Ja, wij wisten het natuurlijk allemaal. Hij heeft niks nieuws hoeven uitleggen. Dit was al bekend.”

Huh?! De lijn van de koning is toch om daar geen uitspraken over te doen? En Margarita roept nu doodleuk dat de familie het allang wist. Dit is natuurlijk een beetje pijnlijk…

Jokkebrok

Privé-baas Evert Santegoeds hoort hierin ‘dat dit in de familiekring bekend was en uitgebreid besproken’. Collega Tooske Ragas: “Dat hoor ik ook een beetje.”

Koningshuisfan Justine Marcella: “Maar opa is natuurlijk wel dan een jokkebrok.”

Evert: “Maar dat niet alleen. Er is wel meer op aan te merken.”

Justine: “Het is wel opmerkelijk dat ze er natuurlijk wat over zegt.”

Opzienbarend

Evert verbaast zich erover. “Ik vind het opzienbarend. Het is niet dat ze overvallen werd door die vraag, want ze was er duidelijk op voorbereid van: ‘Mijn neef de koning heeft het goed gezegd en daar wil ik het bij laten.’ Toen stelde Marius nóg een vraag en toen ging ze er toch dieper op in dan ze van plan was, denk ik.”

De hele familie heeft er behalve de koning nog niks over gezegd. Tooske: “Ik vind het dus wel opmerkelijk dat zij zegt: ‘We wisten het al.’ Dan is het toch wel interessant om hier eens opnieuw in te duiken misschien, want wist de familie het dan wél?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Nederland over vijftig jaar nog steeds een koningshuis heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen