Maxime Meiland casht flink met Stoptober: ‘Hoeveel ik ermee pak?’

Maxime Meiland krijgt flink betaald om het uithangbord te zijn van de antirookcampagne Stoptober. “Hoe ik merk dat ik gestopt ben met roken? Vooral in mijn portemonnee!”

Maxime Meiland © YouTube

Elk jaar gaan weer drie andere BN’ers de uitdaging aan tijdens Stoptober, de jaarlijkse campagne om mensen van de sigaretten af te krijgen. Dit jaar zijn dat Sergio Yvent, Herman Brusselmans en Maxime Meiland. Vooral voor Maxime is het een uitdaging, omdat zij uit een milieu komt waarin roken en drinken zwaar genormaliseerd is.

Tankstation

Hoe bevalt het haar tot nu toe? “Had ik het maar nooit gedaan. Het valt me wel tegen hoor, moet ik zeggen. Ik ging met hele goede moed erin, maar ik heb ’s ochtends, vooral met het koffiemoment… Ik zat net ook in m’n hoofd: zal ik toch niet even naar het tankstation lopen? En toen dacht ik: nee, dat moet ik niet doen!”, zegt ze op Radio 538.

Wordt ze er chagrijnig van? “Nee, dat niet. Nou, dat zeg ik, maar misschien dat Leroy wel zegt: nou, je bent echt niet om te genieten.”

Hongerig? “Nou, nee, dat niet. Dat hoor je wel heel vaak, maar dat wil ik helemaal niet. Daar let ik wel op.”

Portemonnee

Tot nu toe voelt Maxime zich niet fitter. “Alleen in mijn portemonnee merk ik het.”

Ah, hoeveel schuift dat, zo’n campagne? “Ik krijg wel een vergoeding, ja. Dat klopt. Kijk, omdat je er dus een vergoeding voor krijgt, heb je ook een stok achter de deur, dus het helpt in die zin wel. Dat je echt denkt: ik kan het niet maken om na een week alweer te gaan roken.”

538-sidekick Rick Romijn: “Nou ja, dat zeg je wel, maar Jan Slagter was ook een uithangbord van die actie en die rookt weer gewoon, maar hij heeft wel een vergoeding gekregen! Die heeft het nog geen dag volgehouden, volgens mij.”

Maxime: “Ja, dat vind ik niet kunnen.”

‘Hoeveel krijg je?’

Rick: “Hoe hoog is die vergoeding?”

Maxime: “Nee, dat ga ik niet zeggen. Dat mag ik ook helemaal niet zeggen. Nee.”

Tim Klijn: “Maar hoeveel sigaretten zou je ervan kunnen kopen?”

Maxime: “Hahahahaha.”

Sidekick Niels van Baarlen: “Maar ik denk wel dat als jij op 23 oktober een peuk opsteekt, dat ze zeggen: joh, Maxime, dankjewel, tot hier en de groeten.”

Maxime: “Ja, nou ja, dat vind ik dus ook raar. Eigenlijk moeten ze het in etappes doen, zeg maar, die vergoeding, want anders inderdaad… Als je de volgende dag weer gaat roken, dan heb je het al ontvangen, maar moreel gezien vind ik het niet kunnen, nee.”

‘Hoor niemand erover!’

Volgens RTV Utrecht kun je vraagtekens zetten bij de effectiviteit van zo’n campagne als Stoptober. Wat denkt Maxime daarover? “Nou, het gekke is: ik hoor niemand erover. Ik moet het allemaal op eigen kracht doen. Nee, echt.”

Vooral haar moeder Erica is pro-roken. “Dan blaast mijn moeder in me gezicht en dan zegt ze: ‘Wat ben jij ongezellig.’ Hahahaha. Zij vinden het helemaal niks. Toen ik 16 werd, werd de vlag uitgehangen, want toen mocht ik drinken en dat is met roken eigenlijk net zo. Zij vinden dat zó gezellig. Als ik dan stop dan denken ze: nouuuu…”

Goede doel

Rick zet Maxime vervolgens voor het blok. “Maxime, kunnen wij afspreken dat op het moment dat jij wél gaat roken, dat jij je vergoeding aan het goede doel overmaakt? Nee, dat meen ik echt!”

Maxime: “Ja, eigenlijk moet ik dat dan doen, hè?”

Tim: “Ja, dat vind ik wel.”

Maxime: “Ja, dat is ook zo. Laten we dat afspreken, dat is goed.”

Tim: “Maxime denkt ook: als ik niet meer rook, dan moet de schoorsteen maar roken!”

Vanwege een technisch probleem zijn de polls van vandaag, net als uw stem, helaas verloren gegaan. De polls zijn inmiddels herplaatst.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maxime Meiland pakt geld voor antirookcampagne. Misplaatst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen