‘Klimaatstrijder Carice van Houten uitgekotst door KLM-personeel’

Carice van Houten wekt met haar nieuwe rol als klimaatstrijder flink wat ergernis op bij KLM, waar ze regelmatig aan boord gezien wordt. Althans, dat stelt Story-baas Guido den Aantrekker.

Carice van Houten © SBS 6, KLM

Niet al te lang geleden is Carice van Houten begonnen als klimaatactivist en daarmee wekt ze flink wat ergernis op bij de mensen. Critici vinden haar hypocriet, omdat ze wel gewoon blijft vliegen. Het personeel van KLM heeft het in ieder geval goed gehad met de actrice, heeft Story-baas Guido den Aantrekker gehoord.

‘Carice uitgekotst’

Guido heeft begrepen dat Carice aardig wordt uitgekotst in de kantine van de blauwe vogel. “Krijg tip van KLM-vlieger: veel collega’s daar kotsen ‘vedette’ Carice van Houten uit omdat zij wél als zogeheten Skipper van de KLM de wereld rondvliegt met de grootste privileges mogelijk, maar voor de bühne meeloopt in klimaatdemonstraties”, zegt hij op X.

Wat is een Skipper? Guido wijst erop dat je dan onderdeel bent van het ‘exclusiefste niveau’ van het spaarprogramma Flying Blue. “De voordelen zijn vooral een hogere prioriteit en service, voorrang bij upgrades en een onbeperkte gastentoelage voor de lounge.”

‘Zó hypocriet’

De tweet van Guido lokt veel Carice-kritische reacties uit, bijvoorbeeld van Pietertje: “Dat soort lui vliegen business class en verbranden percentagegewijs nog veel meer kerosine dan de normale vakantieganger. Hypocrieter kan het niet.”

Alexander Klöpping steunt de klimaatstrijders juist. “Politiemensen die op Twitter gecoördineerd komen zeuren dat ze ‘eigenlijk wel belangrijker werk te doen hebben’ dan werken bij de klimaatprotesten… Ik hoorde je niet klagen bij alle corona- en stikstofprotesten. Hou je politieke mening gewoon voor je.”

Guido boos

Daar maakt Guido zich behoorlijk boos over. “In deugland mogen hardwerkende politiemensen slechts één richting op klagen”, briest hij.

Columnist Jan Dijkgraaf: “Zo fijn dat DWDD van de buis is.”

Dan Guido weer: “Om dat zijige zeikstemmetje niet meer te hoeven aanhoren – priceless.”

En Telegraaf-journalist Mick van Wely: “Voor al die mensen die vinden dat de politie zeurt wat betreft de extra, volslagen onnodige capaciteitsdruk door de XR-acties: loop eens een tijdje mee met een districtsrecherche. Heb ik ook gedaan. Dan zie je wat de politie moet laten liggen. En hoe dat de burger treft.”

Sneer van Manuel

Terug naar Carice: ze kreeg het hypocrisieverwijt zaterdagavond ook al naar haar oren in Shownieuws. Daar ging het erover dat ze niet vervolgd wordt voor haar klimaatprotest op de A12. “Dus ze kan nog gewoon heen en weer blijven vliegen naar Australië?”, aldus presentator Manuel Venderbos.

Sterrenfotograaf William Rutten: “Ze kan nog gewoon naar haar vriend toe, Guy Pearce, en ze kan nog naar Amerika voor filmrollen, dus er is niks aan de hand.”

Manuel: “Dat kan dan wel, qua milieu?”

William: “Eh, blijkbaar, ja…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Carice van Houten is klimaatstrijder én veelvlieger: maakt dat haar ongeloofwaardig of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen