Geen massa-ontslag bij Op1: Sven en Tijs ontkennen talkshowkaping

Sven Kockelmann en Tijs van den Brink ontkennen dat ze stiekem werken aan het kapen van Op1. Ze willen niet vijf dagen per week werken en daarmee is een massa-ontslag van de baan.

Tijs van den Brink en Sven Kockelmann © Op1

Dat tv-sterren steeds minder willen werken is geen geheim: Eva Jinek is daar zo’n beetje het boegbeeld van geworden. RTL 4 trok haar aan om hét gezicht te worden van de late avond, maar ze was zo vaak op vakantie dat de zender uiteindelijk koos voor een poule van vier presentatoren. Toch spant Op1 de kroon met tot wel tien (!) hosts.

Op1 opblazen?

De vrijdagse Op1 heeft sinds kort een kersvers duo, namelijk Sven Kockelmann en Tijs van den Brink. Er is door tv-tijgerhaai Angela de Jong gespeculeerd dat die twee misschien wel heel Op1 gaan opblazen en met z’n tweeën verdergaan op het tijdstip van die talkshow, maar dat spreken ze nu tegen.

Sven en Tijs gaan niet zorgen voor het ontslag van hun vele collega-presentatoren. “Nou nee, om te beginnen presenteer ik, net als jij, nog een radioprogramma”, zegt Tijs tijdens een dubbel-interview met Sven in De Telegraaf.

Door met Fidan

Daar sluit Sven zich bij aan. “Ja, daar hecht ik zeer aan. En ook erg aan Fidan Ekiz, met wie ik op donderdag zit. Jij vast ook aan Margje Fikse, met wie je de dinsdag doet.”

Tijs: “Bovendien, denk aan de kijker. Wij vijf dagen in de week met politieke uitzendingen? De mensen worden gek. En ik wil niet dagelijks een talkshow presenteren. Knevel & Van den Brink vond ik echt zwaar.”

Uitpuffen

Sven plagend: “Door Andries?”

Tijs: “Nee, nee! Maar ik was kapot in het weekend en na acht weken kon je me opvegen. Ik heb de dag na een Op1-uitzending altijd een behoorlijke energiedip. Dan heb ik alles gegeven en slaap ik vaak kort. Dus ik wil geen vijfdaagse verkering met jou.”

Sven: “Nou, zijn we daar uit.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen