SBS 6 knipt gevoelige scène uit Chateau Meiland: ‘Televisiegedoe’

SBS 6 heeft een gevoelige scène uit de afgelopen aflevering van Chateau Meiland geknipt. Het lijkt erop dat de eigenaren van een peperdure villa niet gediend waren van enkele opnames.

Meilandjes © William Rutten, AD

Opvallend: de Chateau Meiland-aflevering van afgelopen maandag was aanvankelijk níet online terug te kijken, terwijl er op die manier altijd veel uitgestelde kijkers kunnen worden meegeteld. Pas gisterenmiddag werd de aflevering online geplaatst. Waarom is dat? Een technische fout? De kijkcijfertandem Joost Maiburg en Tina Nijkamp heeft het antwoord.

37,5 minuten

Joost, die werkzaam is bij RTL Boulevard, kwam er als eerst achter dat Chateau Meiland offline was gehaald. Hij trok gisterenochtend aan de bel: “SBS 6, waarom is de uitzending van Chateau Meiland van afgelopen maandag niet terug te vinden op Kijk.nl en ook niet terug te kijken via mijn provider?”

Vlak daarna verscheen Chateau Meiland alsnog online. “Toeval of niet, maar de aflevering werd enige tijd na mijn tweet alsnog geplaatst, maar wel een ingekorte versie van 37,5 minuut in plaats van de gebruikelijke 40 à 43 minuten. Er zat dus waarschijnlijk iets in de aflevering dat niet meer getoond mag worden”, staat er op zijn analysekanaal.

Tina onderzoekt

Tina onderzocht daarop welke minuten er uit de aflevering zijn geknipt. Zij meldt op haar kanaal: “Gedoe rondom de Meilandjes. Heb de aflevering even nagekeken, maar de scène met het ‘5-miljoen-huis’ is eruit geknipt. Mochten ze de villa achteraf toch niet in beeld nemen van de eigenaren?”

Het betreft een scène waarin Martien zijn hart verliest aan een gigantische villa in Wassenaar, waar hij eigenlijk alleen voor een fontein komt kijken, weten via een artikel van het AD. “4.6 is de taxatie, anderhalf jaar terug. 5.6 wil hij hebben”, zei de tuinman. Ze gaan erover nadenken, roepen ze.

SBS reageert

SBS 6 heeft inmiddels gereageerd op een vraag van Joost hierover. Een woordvoerder laat weten: “Wij hebben een fragment verwijderd uit de uitzending van Chateau Meiland van maandag 25 september. Hierbij gaat het om een fragment waarin de familie Meiland een mogelijke nieuwe woning bezichtigd.”

“Er bleek geen toestemming te zijn verleend door de eigenaren van het betreffende huis voor het filmen in de achtertuin van de woning.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Chateau Meiland: heel voorspelbaar geworden of blijft zichzelf vernieuwen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen