Na schandalen: RTL 4 tóch niet op zoek naar nieuwe Nick & Simon

RTL 4 gaat tóch niet op zoek naar de nieuwe Nick & Simon nu het tv-genre talentenjachten zo geplaagd wordt door kijkcijferschandalen. “Nederland is echt gewoon talentenjacht-MOE!”

Nick & Simon © AvroTros

Het lijkt wel of er een vloek op het tv-genre talentenjachten heerst. Sinds het schandaal rondom The Voice of Holland wordt het genre geteisterd door schandalig lage kijkcijfers en daar zijn de Hilversumse televisiebobo’s zich helemaal wild van geschrokken. Wat nu? Nog meer pratende hoofden? Of wat extra spelletjes? Cabaret misschien?

Talentenmoe

Eén ding is zeker: alles wat met talentenjachten te maken heeft ligt onder een vergrootglas. De kans is nu immers megagroot dat het uitloopt op een financieel fiasco en dat kunnen ze in deze economisch turbulente tijden natuurlijk niet gebruiken. Het eerste slachtoffer rolt nog voor de eerste opnamedag naar het mediagraf: Can You Duet?

Deze megagrote RTL 4-show, waarin de nieuwe Nick & Simon moest worden gevonden, lijkt gecanceld. Het komt vooralsnog in elk geval niet op de buis, heeft kijkcijferfluisteraar Tina Nijkamp ontdekt. Verstandig, schrijft ze op haar analysekanaal. “Uit de recente kijkcijfers blijkt dat Nederland sowieso zangtalentenjacht moe is.”

Peter grijpt in

RTL’s tv-baas Peter van der Vorst grijpt hardhandig in, aldus Tina. “Peter van der Vorst gelooft zelf ook helemaal niet meer in zangtalentenjachtenshows. Vandaag heeft hij de stekker uit de duo zangtalentenjacht show Can You Duet? getrokken. Vandaag is het studio publiek afgebeld.”

Ze vervolgt: “Media oktober zouden de pre-audities plaatsvinden, maar het hele project is afgeblazen. Voorlopig geen nieuwe Nick & Simon of Suzan & Freek in Nederland dus.”

Te groot risico

Peter zal het een te groot risico hebben gevonden, aldus Tina. “Afgelopen juni ging er nog een veelbelovende oproep uit, maar nadat ook The Talent Scouts op SBS6 flopte, moet Peter hebben gedacht: toch een te groot risico. Zangtalentenjachten zijn uit. En daar heeft gek genoeg RTL 4 zelf aan bijgedragen.”

Hoezo dan? “Want naast het The Voice-schandaal heeft ook het door RTL 4 geprogrammeerde Better Than Ever de zangtalentenjacht de das omgedaan. Al die trauma’s van oud-talentenjachtkandidaten… Het was zo treurig. Behalve Maan lijkt bijna niemand gelukkiger te zijn geworden van deelname aan een zangtalentenjacht.”

Nog niet afbesteld

Kennelijk heeft RTL een berichtje naar Tina gestuurd, want ze voegt er even later aan toe: “Can You Duet? is (nog) niet afbesteld, maar voorlopig staat het niet in het schema bij RTL 4. De pre-audities zijn dus wel gecanceld ‘wegens omstandigheden’ en ‘uitgesteld tot nader order’.”

In gewonemensentaal betekent dat dat het programma wel is afbesteld, maar dat ze er niet te veel ruchtbaarheid aan willen geven.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen