Roelvinkjes compleet in tranen: Dave zit toch weer aan de cocaïne

Dave Roelvink is weer even helemaal terug bij af. Hij heeft na een dj-klus weer aan de snuif gezeten en daarna nóg een keer. En nu zit hij al drie weken in een afkickkliniek in Zuid-Afrika.

Roelvinkjes © Videoland

Hij staat sinds afgelopen nacht op Videoland: de laatste aflevering van het nieuwe seizoen van de Roelvinkjes-soap. Het slot is behoorlijk dramatisch, omdat alle castleden met een ontzettend bedompt gezicht in beeld verschijnen. Stiefmoeder Honoria begint zelfs onbedaarlijk te huilen. Wat is er aan de hand? Dave zit weer aan de coke.

Dave heeft terugval

We zien in de laatste aflevering van de Roelvinkjes-soap dat Dries Roelvink en zijn zonen Dave en Donny lekker op vakantie zijn in een winterski-oord. “Ik heb het nog wel eens moeilijk. Ik draai natuurlijk ook heel veel. Ik ben veel in het uitgaansleven, dus ik bevind me eigenlijk op plekken waar ik niet zou moeten komen in herstel”, vertelt Dave nog.

En één scene later, als ze met z’n allen weer in Amsterdam zitten, blijkt dat óf niet waar óf heel snel achterhaald. Dries vertelt in beeld: “Als ik terugkijk naar deze serie, dan hebben we dus een hoop lol gehad, alleen is het toch niet helemaal goed afgelopen, want afgelopen week heeft Dave toch voor de tweede keer een terugval gehad.”

‘Ik vind het zó erg!’

Honoria vindt het verschrikkelijk en laat haar tranen de vrije loop. “Ik vind het zo erg voor hem. Ik vind het voor hem zo erg. Hij is zo’n lieve jongen. Ja, hoe moet ik dat nou zeggen? Waarom? Ik hoop dat ze daar achter komen waarom hij die behoefte zo heeft. Wat triggert hem om constant die strijd met zichzelf te hebben?”

Dave is momenteel al drie weken in een afkickkliniek Zuid-Afrika en er komen er nog drie aan. Tegenwoordig heeft hij een belang in een afkickkliniek in Abcoude, maar dat is meer voor dagbehandelingen. Wat een drama allemaal, vindt Honoria. “Hij heeft zo’n lief, klein jochie en Jazz is helemaal gek met hem. Dan denk ik: hoe dan?”

Wat vindt Jazz?

Jazz is de vriendin van Dave. Is zij boos? Nee, wel verdrietig. Honoria: “Zij is wel iemand die heel nuchter in het leven staat en wel zoiets heeft van: ik heb met hem een kind en hij is de liefste vader voor mijn kind en de liefste vriend voor mij, alleen op het moment dat dat spul om de hoek komt kijken, hebben we een heel goed probleem.”

Dries reed direct naar Dave toe toen hij hem midden in de nacht opbelde. “Dan zie ik hem zitten: rechtop, met grote ogen en angstig om hem heen te kijken. Ik voelde zijn polsslag en het leek net of hij een marathon had gelopen. Ik dacht: o, er zit weer verkeerd spul in.”

Tranendal

Het afscheid van Dave en Jazz was verschrikkelijk, aldus Dries. “Eén tranendal. Hij moest afscheid nemen van haar. Ik heb ze vijf minuten ineengestrengeld zien staan. Nou jongen, je hart breekt.”

Kan hij Dave zelf niet eens tot de orde roepen? “Ja, dat denk je: schud zo’n kind is door elkaar, dat helpt wel. Dat helpt voor geen meter. Dat spul is vreselijk sterk.”

Eén geluk bij een ongeluk: de Roelvinkjes kunnen nu wel weer een hele Videoland-serie maken over Dave’s herstel.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de Roelvinkjes de terugval van Dave uiteindelijk ook weer gebruiken voor hun carrière?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen