Typisch BN’er-ongemak: Rob Kemps zwijgt over politieke voorkeur

Rob Kemps wordt er continu door achtervolgd: het carnavalsliedje waarin hij ‘van links naar rechts’ brult. Als het gaat over zijn politieke voorkeur – links of rechts – houdt hij de kaken stijf op elkaar.

Rob Kemps © SBS 6

Je kunt BN’ers niet ongemakkelijker krijgen dan ze op televisie naar hun politieke mening, of nog erger: politieke voorkeur, vragen. De sterren van ons land willen zich het liefst zo ver mogelijk van de politiek houden om geen volgers tegen het hoofd te stoten. Immers: minder volgers betekent minder inkomsten. BN’ers zijn uiteindelijk hun eigen merk.

Links of rechts?

Wat BN’ers roepen als ze een politieke vraag krijgen? Dat ze zich er niet in hebben verdiept, dat ze de stemwijzer nog moeten invullen of dat ze al dagen het nieuws niet hebben gekeken. En ook Rob Kemps laat zich niet verleiden om zich uit te laten over politieke kwesties, zo ook niet afgelopen weekend in de Paul de Leeuw-show Hotel Hollandia.

Paul: “Ik vroeg me nou af: ben je links of ben je rechts?”

Rob: “Ik ben linksbenig en rechtshandig.”

PvdA of BBB?

Paul probeert het nog een keer: “Nee, ben jij Partij voor de Arbeid of BBB?”

Rob: “Ik moet zeggen, maar dat meen ik echt serieus: er gaat nu zóveel veranderen dat ik er nog niet echt uit ben.”

Paul: “Doe je dan ook zo’n Kieskompas?”

Rob: “Ja, altijd, maar dat strookt nooit echt met wat ik eigenlijk wil stemmen.”

Piratenpartij

Paul: “Altijd de Piratenpartij?”

Rob: “Ja, zoiets, ja, daar kom ik dan op uit, ja.”

Paul: “Wat heb je dan de vorige keer gestemd?”

Rob zwaar ongemakkelijker: “Eh, nou ja… Op Paul de Leeuw. Hahahaha.”

Paul: “Nee, ik ben geen partij natuurlijk!”

Prinsjesdag

Heeft Rob trouwens ook naar het liveverslag van Prinsjesdag zitten kijken? “Ik vind het een beetje lang duren, maar bij de actualiteitenprogramma’s erna haal ik het er wel uit. Dat bijvoorbeeld de koning voor het eerst een leesbril op had ofzo. Dat krijg ik dan wel mee. Maar ik ga niet de hele dag zitten kijken.”

Veel BN’ers verdienen een godsvermogen en als rechtgeaarde Talpa-ster zal Rob vermoedelijk in de liberale hoek zitten.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rob Kemps links of rechts is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen