Paul de Leeuw hekelt kritiek op uitnodigen Rachel Hazes: ‘Hoezo?!’

Paul de Leeuw ergert zich eraan dat Angela de Jong zo los is gegaan op het feit dat hij heult met Rachel Hazes. “Hoezo mag zij nooit meer komen? Dat is dan jóuw mening, Angela!”

Paul de Leeuw en Rachel Hazes © NPO

De grote comeback van Paul de Leeuw op de zaterdagavond van NPO 1 ging vorige week gepaard met een enorme blunder. Hij had als gasten twee BN’ers uitgenodigd die massaal worden uitgekotst: Rob Kemps en Rachel Hazes. Het gevolg? De kijker haakt af. Die vreest immers dat hij vanavond Samantha Steenwijk op de bank heeft zitten.

Paul reageert

Angela de Jong vindt dat Paul verzaakt heeft door geen enkele kritische vraag te stellen aan Rachel, van wie onomstotelijk is vast komen te staan dat ze een neperfgenaam is. En toen ze een nare, ranzige grap maakte over haar dochter Roxeanne? Niets. Het maakte de man van Angela de Jong woest; die liep boos de kamer uit.

Inmiddels is het mysterie ontrafeld van dit poeslieve interview – iets met dubbele belangen – maar feit blijft dat Rachel uitnodigen in een feelgoodshow gewoon niet handig is. Maar dat ziet Paul zelf anders, zegt hij op Radio 538. “Dat vond ik wel raar, dat Angela de Jong het had over: dat je dan Rachel Hazes uitnodigt! Die kan niet, die kan nooit meer komen!”

‘Hoezo niet?!’

Paul ziet het bezwaar niet. “Dan denk ik: ja, dat is jouw mening. Ik vind wel dat als 19 jaar geleden Andre Hazes is overleden op de dag dat je uitzendt, dan kun je best uitgenodigd worden. Ik heb ook ergens gelezen dat haar man dus op de avond van het kijken – zij moet kijken voor haar werk – heeft gezegd: ‘Ik kan het niet meer aanzien! Ik loop weg!’”

Lachwekkend, vindt hij. “Dan loopt hij de kamer uit en zij roept dan: ‘Nee, ik móet kijken voor m’n werk!’ Dan denk ik: dat is ook een leven zeg. Dat is echt zo hoor. Ik zou op een eigen tv gaan kijken en je gezin met rust laten. Maar zij zit dus midden in de kamer met die pen en die oorbellen in en dan zegt ze: ‘Nee! Ik moet kijken!’ ‘Maar ik wil niet meer kijken!’”

Angela uitnodigen?

Het is eigenlijk best zielig voor haar man, vindt Paul. Moet hij haar eigenlijk niet gewoon eens uitnodigen? “Angela uitnodigen? Nee, dat zou leuk zijn, maar wat ze dan zegt: ‘Ik ben uitgenodigd voor Paul de Leeuw, maar ik ga liever nog een paar dagen thuis zitten dan ik daar die show toe ga.’ Maar nogmaals, ik neem hem hoor.”

Angela riep na de eerste aflevering van Hotel Hollandia dat Paul zich niet meer op straat kan vertonen. Overdreven, vindt hij. “Het is televisie, hè? Het is niet dat ik een oorlog heb ontketend of mensen heb omgebracht.”

Mislukte pannenkoek

Overigens geeft Paul wel toe dat de eerste aflevering van Hotel Hollandia niet goed genoeg was, maar hij schuift dat ook een beetje af op zijn collega’s: “Ik heb het zelf niet verzonnen. Ik ben gevraagd om mee te doen aan dit programma. Als ik het zelf had verzonnen, had ik er wel iets meer van mezelf in gegooid.”

Vanavond is aflevering twee. “Als het dan beter zou zijn, dan hoor je niemand erover.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Paul de Leeuw begrijpt niet dat Rachel Hazes een probleem is. Hopeloos?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen