Waarom was Paul de Leeuw zo mild voor Rachel Hazes? ‘Logisch!’

Paul de Leeuw heeft echt verschríkkelijk veel kritiek gehad op zijn dramatische interview met Rachel Hazes. Waarom deed hij toch zo poeslief? Welke belangen spelen hier?

Paul de Leeuw en Rachel Hazes © NPO

Het is al een tijdje niet meer voorgekomen dat Angela de Jong zó woest was als afgelopen weekend. Ze wordt niet voor niets de AD-tijgerhaai genoemd, maar ditmaal was ze echt lévensgevaarlijk. De afdrukken van haar slagtanden staan vier dagen later nog steeds in Paul de Leeuws nek, zó slecht vond ze zijn programma Hotel Hollandia.

Slecht interview

Niet alleen het cabaret was tenenkrommend, maar ook de interviewgasten waren extreem slecht gekozen: Rachel Hazes en Rob Kemps. Je begint dus met een nieuw programma, moet de sympathie van het publiek kweken en dan kies je twee van de BN’ers die echt het meest worden uitgekotst in Nederland. De een door vreemdgaan, de ander om haar karakter.

De interviewkwaliteiten van Paul leken ook nergens op. Er werden totaal geen heikele kwesties besproken en Rachel kwam wel héél makkelijk weg met een ranzige, nare grap over haar bloedeigen dochter Roxeanne Hazes. Waarom was hij zo poeslief voor iemand als Rachel? Paul heeft nota bene op een blauwe maandag Op1 gepresenteerd.

Dubbele belangen

Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard, ontrafelt het mysterie. Volgens hem is er – hoe kan het ook anders – sprake van belangenverstrengeling. Paul en Rachel zijn actief voor dezelfde club, schrijft hij op X.

Hij meldt: “Rachel heeft voor Holland Zingt Hazes een contract met Hotel Hollandia-producent MediaLane. Dus dit was inderdaad niet de moeilijkste boeking uit de Nederlandse tv-geschiedenis.”

Vriendjespolitiek

Dit is inderdaad vriendjespolitiek, reageert ene Ramsterdam. “Vergeet niet dat Raggel en Paul bevriend zijn. Hij deed het eerste (?) interview met haar na de (zoveelste?) sterfdag van haar inkomstenbron, een dubbelinterview in LINDA. Denk je echt dat Raggel er anders was gaan zitten?”

Het doet Paul in elk geval geen goed. Zo schrijft ene Anne: “Ik ben normaal gesproken voor, om een programma een kans te geven, maar als je Rachel Hazes op deze manier een podium geeft, dan ben je voor mij af.”

Veel ergernis

Er is sowieso veel ergernis over belangenverstrengeling en vriendjespolitiek in de mediawereld. Zo mocht het AD vandaag als eerst het nieuws bekendmaken dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga overstappen naar het nieuwe Qmusic-zusje JOE. Dat nieuwsartikel was zo ongeveer een een-op-een-kopie van het persbericht.

Alexander Klöpping vindt dat zo’n belang vermeld moet worden. Geprikkeld: “Je zou natuurlijk in het bericht kunnen melden dat Joe eigendom is van dezelfde uitgever als het AD. Je kunt het ook gewoon laten zitten.”

Shownieuws

Een programma dat echt berucht is om dubbele petten is Shownieuws en daar maakt Angela zich vandaag dan weer boos om. Ze stemde gisteren af op dat programma, schrijft ze in het AD: “Zou Anouk Smulders weer van stal zijn gehaald om als hartsvriendin van Leontine Borsato iets lelijks te zeggen over het slachtoffer?”

Nee, ditmaal praatte Evert Santegoeds wel héél vergoelijkend over Marco Borsato, vindt Angela. “Voor Marco en zijn familie was het toch allemaal ook wel heel erg. Die arme moeder van hém. Die nu moest zien hoe haar zoon doodongelukkig door Alkmaar schuifelt ‘s avonds. Ze had er deze week heel toevallig een interview over gegeven aan het blad van Evert.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt u inmiddels al een beetje misselijk van het enorme ons-kent-ons-gehalte in Hilversum?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen