Rachel Hazes maakt man Angela de Jong woest: ‘Zet nú de tv uit!’

Rachel Hazes zorgt met haar rare uitspraken in de tv-show van Paul de Leeuw voor een conflict in het huishouden van AD-tijgerhaai Angela de Jong. “Mijn man liep boos de kamer uit.”

Angela de Jong en Rachel Hazes © SBS, NPO

Het lijkt wel of Paul de Leeuw zaterdagavond op de buis was met een crashtest in plaats van nieuw zaterdagamusement. Een nieuw programma lanceren en dan Rob Kemps en Rachel Hazes uitnodigen in de studio? Dat staat natuurlijk garant voor een frontale tv-botsing. Inmiddels ligt het gloednieuwe Hotel Hollandia gehavend in de vangrail.

Man loopt weg

Vooral Rachel heeft voor ergernis gezorgd bij de kijkers thuis en dan met name vanwege de nare grap die ze maakte over haar geliefde dochter Roxeanne Hazes. Rachel roept steeds dat ze geen slechte moeder is, maar ze doet ook niet bepaald haar best om het tegendeel te bewijzen. “Of ik Rox’ naam nog ken? Ja, door al die rechtszaken!”

Ongelooflijk. “Toen liep mijn man zelfs boos de kamer uit, want hij had echt zoiets van: welke moeder doet dit?”, zegt Angela de Jong in de AD Mediapodcast. “Welke moeder zet haar eigen kind waar ze mee gebrouilleerd is zo te kakken? Hij vroeg of het maar uit kon. Ik zei: ‘Nee, ik moet het even afkijken. Sorry.’ Hij is gestopt daarna.”

Z-garnituur

Natuurlijk heeft Angela thuis de broek aan als het gaat om tv-kijken, maar haar man wil ook een leuke avond hebben. Als je dan een uur lang Rachel Hazes moet uitzitten, dan is het logisch dat dat tot wrevel kan leiden. De twee zullen het inmiddels wel weer met elkaar uitgepraat hebben, maar het was toch een smet op hun weekend.

Angela neemt het Paul kwalijk. “Vooral het feit dat je als eerste gasten dan Rob Kemps en Rachel Hazes hebt… Wat ik echt niet begrijp, want vooral Rachel Hazes is echt geen C-, geen D-, maar ongeveer Z-garnituur. En áls je haar dan hebt, vraag haar dan in hemelsnaam een paar vragen die heel Nederland al heeft.”

‘Hij luistert niet!’

Paul blijkt iemand die vooral met zichzelf bezig is, want zijn interviews lijken nergens op. “Wat mij heel erg bevreemdt was dat Paul de Leeuw gewoon niet op de hoogte was en hij luisterde ook gewoon niet”, zegt mediajournalist Dennis Jansen, een directe collega van Angela bij het AD.

Hij vervolgt: “Dat vond ik wel storend. Zij zegt van: ‘Nou, ik zit dan met een fijn clubje mensen op zijn sterfdag.’ Nou, wie dan? Vraag dan: wie dan? En dan zegt ze: ‘Ik sta er extra bij stil.’ Hoe dan? Ik stoor me enorm aan mensen die niet goed luisteren en die dan wel vragen stellen.”

Surrealisme

Ook Dennis vond het interview met Rachel ondermaats. “Er was helemaal geen chemie, tussen die gasten ook niet. En ik moest daar ook wel een klein beetje om lachen, want het was een beetje ongemakkelijk, want ze leverden niet. Ze wilden niks zeggen. Die Rachel Hazes wilde ook niks zeggen. (…) Het was een beetje surrealisme, vond ik.”

En er was genoeg te vragen, besluit Angela. “Dit is de mevrouw die in echtscheiding lag met André Hazes op het moment dat hij overleed. Daar werd ook met geen woord over gerept. Ik weet dat de rol van weduwe en treurende weduwe die eeuwig van haar grote liefde blijft houden, dat ze die tot in de perfectie speelt. Maar het ís niet zo…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u in deze echtelijke ruzie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen