Arjen Lubach vindt RTL Nieuws heel gemeen tegen Geert Wilders

Geert Wilders heeft gisteren, op de dag van zijn 25-jarig jubileum als Tweede Kamerlid, een flinke sneer geïncasseerd van RTL Nieuws. “Is het geen mooi moment om te stoppen?”

Arjen Lubach en Geert Wilders © NPO, RTL

PVV-leider Geert Wilders heeft een feestelijke dag achter de rug, omdat hij gisteren precies 25 jaar lang Kamerlid was. Na de verkiezingen, als collega Kees van der Staaij het voor gezien houdt, is hij zelfs het langstzittende Kamerlid. “De nestor van de Kamer”, noemt Hart van Nederland-verslaggeefster Merel Ek hem dan ook.

‘Ben er trots op’

Geert antwoordt tijdens een onderonsje met de pers instemmend op deze betiteling van Merel. “Nou, pas op 6 december geloof ik. De heer Van der Staaij is het nu nog en dat is maar goed ook, maar ik ben het vanaf 6 december, daar heeft u gelijk in, als ik in elk geval het geluk heb om herkozen te worden.”

Hij vervolgt: “Het is altijd nog maar de verkiezingen afwachten natuurlijk, maar als dat gebeurt, dan ben ik de nestor. En vandaag 25 jaar Kamerlid, dus ja, wel iets om trots op te zijn.”

Gemene vraag

Dan breekt RTL Nieuws in met een gemene vraag, vermoedelijk van verslaggeefster Floor Bremer: “U dacht niet: dat is een mooi moment om te stoppen?”

Geert laat zich niet van de wijs brengen, is te zien in het fragment: “Nee, eerder van: om er nog 25 jaar aan vast te plakken.”

Niet zoveel zin

Arjen Lubach concludeert in zijn Avondshow dat de RTL-verslaggeefster er overduidelijk ‘niet zoveel zin in had’. “Oké, oké. Die komt níet op mijn tienjarig huwelijksfeest! ‘Lang’, zegt ze dan. ‘Moet je niet eens gaan scheiden?’ Nee, rot op, joh!”

Wat een party-pooper, wil Arjen zeggen. “‘We zijn zeer verheugd met de geboorte van ons tweede kind.’ ‘En je dacht niet: ik douw hem terug? RTL Nieuws.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL Nieuws feliciteert Geert Wilders door te vragen of het geen goed moment is om te stoppen. Zuur of geestig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen