Khalid Kasem valt Caroline van der Plas aan: ‘Echt, die arrogántie!’

Khalid Kasem vindt het merkwaardig dat Caroline van der Plas een premierskandidaat naar voren heeft geschoven in de vorm van Mona Keijzer. “Dat is een beetje de arrogantie van BBB.”

Mona Keijzer, Khalid Kasem en Caroline van der Plas © NPO

Caroline van der Plas stond lange tijd extreem hoog in de peilingen, maar nu wordt ze een beetje in de wielen gereden door de populairdere Pieter Omtzigt. Desalniettemin heeft de BBB-voorvrouw al wel vast een premierskandidaat naar voren geschoven, voor als haar partij de grootste wordt, namelijk Mona Keijzer.

Onberispelijke Mona

Een goede keuze, want Caroline kan dat allemaal niet zelf, stelt Johan Derksen in Vandaag Inside. “Ik heb Caroline deze week gevolgd op tv en die is helemaal kapot. Die is aan het einde van haar krachten. Je ziet de moeheid in haar ogen en ze wordt ook een beetje kort voor de kont, hè? Die moet uitkijken dat ze niet afbrandt, hè?”

Wat Johan van Mona vindt? “Ik blijf het wel een goede keuze vinden.”

Wilfred Genee: “Ja, ik denk het ook dat ze een heel goede keuze heeft gemaakt.”

Johan: “Het is een onberispelijke vrouw.”

Khalid haalt uit

De progressieve tafelgast Khalid Kasem komt dan met een sneer aan het adres van de BBB. “Twee dingen vallen wel in het oog, jongens. Eén: toch wel een beetje de arrogantie van de BBB om te denken dat zij een premierskandidaat moeten leveren.”

Johan: “Ah, dat geloof ik niet. Zo zitten ze allemaal in elkaar. Omtzigt is aan het uitkijken naar iemand, de PvdA heeft die clown uit Limburg al.”

Khalid: “Ze presenteren het van: ‘Dit is onze premierskandidaat.’”

Niet geschikt?

Wilfred denkt dat Khalid niet echt BBB-gezind is. “Je vindt haar ook niet geschikt?”

Khalid wijst op het Op1-optreden van de boerentandem. “Als je daar als nummer twee gaat zitten, als premierskandidaat, en je hebt niet eens het partijprogramma gelezen… Dat lijkt me best fundamenteel. Dan declasseer je jezelf.”

Johan: “Als je op tv komt, moet je alle know-how hebben. Je kunt alles van die Omtzigt zeggen, maar die gaat zitten en weet overal van. Zij had het inderdaad niet gelezen.”

Tent uitvechten

Khalid denkt dat die vrouwen al kibbelend weer uit elkaar gaan. “Geloof je dat ze die twee elkaar niet de tent uit gaan vechten? Zag je hoe ze met elkaar omgingen?”

René van der Gijp heeft dat idee niet. “Nee, dat geloof ik weer niet. Ik geloof dat die Caroline wel een heel empathische vrouw is gewoon. Die kan er wel mee overweg.”

Niet gelukkig

Ook Johan verwacht geen ruzie. “Die zaagt ook niet aan haar stoelpoten. Caroline kun je niet met pumps en op hoge hakken Europa in sturen. En op je klompen maak je een beetje een rare indruk.”

Khalid blijft erbij: “Ze keek niet echt gelukkig, toch? Caroline naar Mona.”

Wilfred: “Vond je? Ze was moe ook, heb ik de indruk, Caroline.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het arrogant dat Caroline van der Plas een premierskandidaat naar voren schuift?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen