Justine Marcella wil echt geen Duncan Laurence meer: ‘Moe van’

Justine Marcella is niet onder de indruk van Duncan Laurence’s charmeoffensief. De royaltykenner is behoorlijk klaar met de Songfestival-knul. “Ik ben een beetje moe van hem.”

Duncan Laurence en Justine Marcella © NPO, SBS

Na een periode waarin hij volop gebasht werd, probeert Duncan Laurence de harten van het publiek nu weer terug te veroveren. Hij zat gisterenavond aan tafel bij Humberto Tan, waar hij ontkende dat hij een drugsgebruiker is. Ook vertelde hij over het psychische leed dat het Mia & Dion-drama bij hem heeft veroorzaakt.

Fun with Duncan

Justine Marcella toont echter geen medeleven. De royaltykenner laat in Shownieuws weten dat ze behoorlijk klaar met hem is. En dat doet ze vlak nadat collega Guido den Aantrekker juist mededogen met hem toont.

Story-baas Guido: “We’ve had our fun with Duncan, we hebben ons er allemaal over verbaasd, maar hij heeft natuurlijk een fantastische stem en we moeten het hem ook gunnen dat hij nu weer een prachtig album heeft en hij ook weer op handen wordt gedragen, denk ik. Zingen kan hij natuurlijk fantastisch.”

‘Ik ben er moe van!’

Presentator Manuel Venderbos ziet Justine bedenkelijk kijken. “Nou, ik zie jou kijken, Justine…”

Dan gaat Justine los. “Nou, ik vind het natuurlijk heel rot voor hem dat hij zo geworsteld heeft met mentale problemen. Na wat jij net vertelt durf ik bijna niks meer te zeggen, maar ja, ik ben wel een beetje Duncan-moe eigenlijk. Ik begreep wel dat hij dit interview in het Nederlands heeft gedaan, dan denk ik: hè, hè. We zijn toch wel in Nederland.”

Alleen in het Engels

Duncan leed enkele maanden aan het Regilio Tuur-syndroom: drie keer in Amerika geweest en opeens geen Nederlands meer kunnen. “Hij sprak een tijdje alleen maar Engels en hij had vanochtend geloof ik ook nog gezegd dat hij Mia & Dion zo weer naar het Songfestival zou sturen, omdat ze live zo fantastisch zijn. Dat is niet zo”, aldus Justine.

Guido: “Ja, ik mis toch wel weer een beetje dat stukje zelfreflectie. Ik vind het wel heel veel ik, ik, ik als het om hem gaat. Als het niet goed gaat is het ze, ze, ze. Hij is er gewoon niet geweest voor Mia & Dion. Hij heeft z’n snor gedrukt. Dat heeft hij gewoon niet goed gedaan. Hoe goed hij ook als zanger is, hij moet zich niet bemoeien met het Songfestival.”

Amerikaans

Duncan probeerde gisteren aan tafel bij Humberto Tan om zo weinig mogelijk Engels te spreken, maar soms kon hij er gewoon niet onderuit, bijvoorbeeld toen het over zijn mentorschap van Mia & Dion ging. “Sorry als het een Amerikaans woord is, maar ik was hun creative director. Ik ken het Nederlandse woord er niet echt voor.”

Humberto: “Creatief directeur.”

Duncan: “Creatief directeur! Nou, die pet had ik dus op. Ik was creatief directeur voor een jaartje.”

Google Translate

Volgens Duncan is het een frame dat hij alleen maar Engels wil praten. “Ja, ik weet niet waar dat vandaan kwam. Nee, ik denk dat ik het wel weet. Ik had op een gegeven moment een interview met Jordan, die ook betrokken was bij het creative… Ehh, het creatieve directeur zijn.”

Hij besluit: “Het was een heel snel interview en ik zei: ‘Wil je het in het Engels doen, want dan kunnen we het samen doen.’ In plaats van dat ik er als een soort Google Translate tussen sta.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen