Duncan Laurence ontkent live op televisie dat hij drugs gebruikt

Duncan Laurence heeft gisterenavond live in de talkshow van Humberto Tan ontkend dat hij uit een periode van intensief drugsgebruik komt. “Ik heb daar juist mensen aan verloren!”

Duncan Laurence © RTL

Het was een horrorlente voor Duncan Laurence: er zijn weinig artiesten die dit jaar zó onder vuur hebben gelegen als hij. Als mentor van de Songfestival-inzending Mia & Dion heeft hij compleet gefaald, maar de kritiek op hem werd al snel heel erg persoonlijk. Prominenten als Evert Santegoeds en Gerard Joling beschuldigden hem zelfs van drugsgebruik.

‘Mensen verloren’

Voor het eerst sinds die mediastorm heeft Duncan een groot interview gegeven. Hij zat gisterenavond in de talkshow van Humberto Tan. Er zat geen tolk naast hem, omdat de zanger inmiddels weer gewoon Nederlands praat.

Gevraagd naar de heftige reacties en speculaties over drugsgebruik, antwoordt Duncan: “Ja, ik weet het. Het ging echt superver. Ik ben er wel gewend aan, maar ik vond het voor Mia & Dion een ander verhaal. Ik neem dat best wel wat mensen kwalijk. Ik zat er echt mee in die tijd. Zeker ook omdat ik mensen heb verloren aan verslaving.”

Duncan ontkent

Duncan ontkent dat hij aan de snuif zit of zat. “Ik heb zelf nooit drugs aangeraakt. Ja, ik heb geblowd, wie niet, weet je? Ik woonde in Amsterdam en ben naar L.A. gegaan. Daar doe ik soms wel eens een jointje roken. Come on, ik ben artiest, weet je wel. Ga ik verder dan dat? Nee, want ik heb er mensen aan verloren. Daar gaat Arcade ook over.”

Het heeft hem allemaal ‘kapotgemaakt’, aldus de Arcade-zanger. “Het voelde voor mij zó dubbel allemaal om iets wat ik vroeger verwerkt had zo op een andere manier werd opgerakeld. Dat kon ik niet aan. Ik kon het gewoon niet goed aan. Ik heb therapie gedaan. Met tapping en EMDR-technieken.”

Dunner en dunner

Waarom heeft Duncan niet eerder ontkend? “In mijn ogen is het geen nieuws als er geen bron achter zit, als er geen waarheid achter schuilt. Als het om speculaties gaat. ‘Duncan zit aan de harddrugs’, omdat we een screenshot van hem tijdens een interview stilzetten en dan kijkt Duncan Laurence precíes zo. Ik zal het even voordoen in de camera (foto: links).”

Hij vervolgt: “Ja, dat kun je met iedereen doen, weet je. Werd ik steeds dunner en dunner omdat ik stress heb en sowieso een verleden heb met het wisselen van mijn gewicht? Ja. Er kwamen allerlei dingen bij kijken, maar niet de dingen die de pers zei. Het ging gewoon niet zo lekker met me, maar dat was het.”

‘Het gaat te ver’

Mensen als Evert en Gerard moeten zichzelf maar eens achter de oren krabben, aldus Duncan, zonder hen namen te noemen. “Deze dingen gaan mij te ver. Ik hoop dat mensen zich realiseren als ze dit soort dingen roepen dat het echt iets doet met je.”

Duncan vindt het belangrijk om zich niet groter voor te doen dan hij is. “Natuurlijk, je kunt altijd wel roepen dat het niets met je doet, maar je voelt het”, besluit hij.

Fragment

Duncan bij Humberto:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Duncan Laurence vindt het schandalig dat drugsgebruik is gesuggereerd. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen