Connie Witteman krijgt pak rammel van John: ‘Je mond houden!’

Connie Witteman krijgt een flink pak rammel van John van den Heuvel. “Eigenlijk moet je als je de feiten niet kent gewoon je mond houden, daar komt het eigenlijk op neer.”

Connie Witteman en John van den Heuvel © RTL

Het leek er even op dat Marco Borsato langzaam weer aan zijn comeback kon gaan werken – het geduld was op bij met name bevriende BN’ers – maar nu hij toch vervolgd gaat worden voor ontucht bij een minderjarige, is alles weer anders. En dan te bedenken dat Connie Witteman een paar weken geleden nog herstelbetalingen aan Marco eiste.

Mening over Connie

Dit soort BN’ers gaan wel héél snel voorbij aan het feit dat er nog geen oordeel van de rechter ligt. “Calm your tits“, riep Yvonne Coldeweijer naar de societyster. En daar sluit John van den Heuvel zich bij aan.

Wilson Boldewijn vraagt de misdaadjournalist in een video op de Telegraaf-site: “Er zijn best wel wat BN’ers die toch hun steun voor Marco hebben uitgesproken, terwijl ze de feiten niet kennen. Laatst hebben we nog Connie Breukhoven gehad. Hoe kijk jij daarnaar?”

‘Gewoon mond houden’

Connie kan volgens John maar beter zwijgen. “Eigenlijk moet je als je de feiten niet kent gewoon je mond houden, daar komt het eigenlijk op neer. Ik ken ook niet alle feiten, maar ik ken wel iets meer feiten.”

Zelf gelooft John al sinds het begin in Marco’s schuld. “Ik heb wel altijd het vertrouwen gehad en uitgesproken dat dit niet zomaar een zaak is die even van tafel wordt gegooid en waar straks van wordt gezegd dat het allemaal onzin is. Alleen al het feit dat het onderzoek zo lang heeft geduurd, bewijst dat ook.”

‘Veel te voorbarig’

Uitspraken als die van Connie zijn volgens John echt veel te voorbarig. “Dat zijn moeder en andere mensen uit zijn omgeving… Ik geloof dat Connie Breukhoven al had geroepen van: ‘Nou, weet je, hier moet een schadeloosstelling tegenover staan!’ Weet je, dat is allemaal veel te voorbarig.”

Hij vervolgt: “Dit is een van origine wereldgozer, wereldzanger, sympathiek, steunt goede doelen, noem maar op. Als hij dan zo van zijn voetstuk valt… Natuurlijk snap ik dat mensen het voor hem willen opnemen.”

Cognitieve dissonantie

Er is hier sprake van cognitieve dissonantie, meent John. “Dat ook, ja. Ik heb ook zoveel collega’s in het vak die zeggen: ‘John, kom op nou, dat kan ik me gewoon niet voorstellen.’ Ja, maar ja, weet je.”

Hij vervolgt: “Ondanks het feit dat ik het naar vind voor zijn familie en zijn kinderen, heb ik toch meer sympathie en mededogen voor dat meisje dat toen de moed heeft gehad om aangifte te doen, wetende dat dit allemaal over haar heen zou komen. Ik beschouw haar als slachtoffer. Of de rechter dat ook zo ziet, moet straks aangetoond worden.”

Patty en Ruud

Het beeld kantelt weer volledig, aldus Patty Brard in Shownieuws. “Mart Hoogkamer en Tino Martin dachten gewoon: wat nou cancelen? Dit duurt ons allemaal te lang. Zélfs wij waren een beetje op het kantelpunt van: dit duurt allemaal zó lang, het zal zo’n vaart allemaal niet lopen.”

‘Zelfs wij’?! Wat?! Shownieuws liep gewoon voorop. Patty’s collega Anouk Smulders heeft Marco’s vermeende slachtoffer zo ongeveer besmeurd achter die desk. Net zoals Ruud de Wild dat deed op de radio. En nu Marco vervolgd wordt is hij stil. “Ik ga me hier niet meer aan branden”, zei hij in de uitzending van gisteren.

Wat Marco kan verwachten? John: “Ik sluit niet uit dat er een gevangenisstraf uit de bus rolt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen