Janine Abbring ontploft van woede, ruziet met AD-Kitty: ‘Beerput!’

Popcorn in de aanslag: niemand minder dan Janine Abbring, het hulpje van Arjen Lubach, zoekt op X ruzie met de bekende columniste Kitty Herweijer. Het resultaat is erg onderhoudend.

Janine Abbring en Kitty Herweijer © RTL, NPO

Heel de BN’er-wereld hangt aan elkaar van de ruzies. Het aantal sterren dat elke dag weer naar elkaar uithaalt is niet meer op twee handen te tellen. En nu is het de beurt aan Janine Abbring, die een tijd lang Zomergasten heeft gedaan en nu vooral druk is als eindredacteur van Arjen Lubach. Zij zoekt op X ruzie met columniste Kitty Herweijer.

Hypocriete heks

Kitty, die onlangs is overgestapt van De Telegraaf naar het AD, wordt door Janine neergezet als een soort hypocriete heks. Ze begint de ruzie als volgt: “Ik las vandaag dat Kitty Herweijer haattweets gaat voorlezen in het tv-programma van Sander Schimmelpenninck.”

En dan: “Wat knap dat ze daar zo voor uit komt, ik weet nog goed dat ze over mij tweette ‘Ik wil mijn ogen uitkrabben zodra die vrouw in beeld komt’.”

‘Snap je het verschil?’

Dat pikt Kitty niet. Ze klimt direct in de pen: “De tweet was: ‘Nee nee, ik kijk geen Zomergasten. Zodra Janine Abbring die vinger op haar kin legt wil ik mijn ogen uitsteken namelijk.’ De tweets waar ik over val: ‘sl*t’, ‘h**r’, ‘moet je niet tegenkomen’, ‘ze moeten je vergassen’. Snap je het verschil? Harde grap vs bedreiging.”

De boze Janine daarop: “Oh ik heb als Zomergasten-schietschijf ruim voldoende ervaring hoor. En ik vind de ‘domme h**r’-berichten van volstrekt onbekende zolderkamernono’s veel minder bezwaarlijk dan een mediajournalist die de beerput bewust een stukje verder openzet. Snap je het verschil?”

Kritiek op werk

Dan mengt ene Sjoerd zich in de discussie. “Ze bedoelt daarmee dat ze niet gecharmeerd was van de televisie die je maakt Abbring. Niet alle kritiek op je werk is een haattweet.”

Janine laat daarop weten dat het haar ergert dat ze kritiek krijgt van een man. “Dank voor de mansplaining over haattweets maar ik heb daar als Zomergastenpresentator vermoedelijk iets meer ervaring mee dan jij. Ik vind ‘ogen uitsteken’ van een zelfbenoemd mediajournalist niet bepaald ‘kritiek op mijn werk’.”

‘Beetje vreemd’

Kitty weigert om excuses aan te bieden. “Zelfbenoemd beetje vreemd hier, want was mijn baan. Maar het heeft je blijkbaar erg geraakt en dat vind ik oprecht vervelend voor je. Desondanks doe ik niet aan excuses voor harde grappen. Als werknemer van een satirisch programma begrijp je dat vast!”

Janine besluit passief-agressief: “Blijkbaar hebben we een andere definitie van wat een (harde) grap is (overigens is dat mijn baan) maar ik hoef geen excuses hoor. Ik vind het zelf vooral grappig dat uitgerekend jij haattweets ging zitten voorlezen. That’s all.”

Kopje koffie

Kan Janine niet gewoon even tot bedaren komen en een kop koffie drinken met Kitty? “Dat is lief maar dat kan helaas niet, want zodra ik dan aan mijn kin zit (en dat is onvermijdelijk) grijpt Kitty de vork van tafel om haar ogen uit te steken en dat vind ik toch ook wel weer zielig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u in dit X-gevecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen