Andre Hazes jr. krijgt steun van Guido, kotst op leerplichtambtenaar

André Hazes jr. krijgt na zijn geldboete voor het negeren van de leerplichtwet steun van Guido den Aantrekker. De baas van Story kotst op leerplichtambtenaren. “Is dat een baan?!”

André Hazes jr. en Guido den Aantrekker © RTL, SBS

Ouders die er extreem veel nadeel van ondervinden als ze in de reguliere schoolvakanties op reis gaan met hun kinderen, kunnen een ontheffing aanvragen om onder schooltijd op het vliegtuig te stappen. André Hazes jr. was vorig jaar het hele jaar vrij, maar wilde tóch aanspraak maken op die regeling. Het verzoek werd afgekeurd, maar de gezinsreis ging door.

Voetvolk

André en knipperlicht-Monique zijn daarom gisteren veroordeeld tot een geldboete van in totaal 900 euro en dan komen ze er nog goed mee weg: ook als je BN’er bent, moet je kind gewoon netjes naar school gaan. Ouders die de regels aan hun laars lappen, worden keihard teruggefloten door de leerplichtambtenaar.

Story-baas Guido den Aantrekker kotst het vak van de leerplichtambtenaar nu vollédig onder. Hij heeft een zeer intieme band met de Hazesjes – André vroeg hem ooit zelfs om zijn stiefvader te worden – en vindt dat André’s gezin gewoon lekker onder schooltijd op vakantie moet kunnen gaan. Zo’n leerplichtambtenaar zet hij neer als voetvolk.

‘Met alle respect’

Guido wijst er in Shownieuws op dat de schooldirectie die gezinsvakantie aanvankelijk mondeling goedkeurde. “Vrij kort voor die vakantie, die toen al geboekt was, werd ineens bekend dat er nóg een soort leerplichtambtenaar – ik vind het echt vreselijk dat er dat soort banen bestaan, met alle respect hoor, jongens – er een stempel op moest geven.”

Die meneer of mevrouw keurde de gezinsvakantie natuurlijk af; er was geen enkele noodzaak voor. Dat het OM ze nu heeft gedagvaard, vindt Guido walgelijk. “Voor mij lijkt het er een beetje op dat het OM een bekende Nederlander wil laten hangen om te laten zien: ‘Jongens, niet doen dit, dit gebeurt er met je.’”

‘Vind je dat werk?!’

Heel slim, vindt collega Frits Huffnagel dat. “Dat is dan wel gelukt. Dat is een goede waarschuwing voor iedereen! Je kan niet zomaar je kinderen van school houden.”

Guido: “Als een directie dat in eerste instantie goedkeurt, je gaat het boeken en het gaat om drie dagen…”

Frits: “Nee, dat snap ik, maar je zat een beetje lullig te doen over leerplichtambtenaren: die mensen doen gewoon hun werk.”

Guido: “Ja, maar Frits, met alle respect: vind je dat werk?”

Frits: “Mensen die beginnen met ‘met alle respect’ zeggen meestal daarna iets dat niet respectvol is.”

Guido: “Nou, dat klopt ook.”

‘Hou eens op!’

René Mioch denkt dat de Hazesjes het idee hebben dat ze boven de wet leven. “Ik vind het echt heel raar dat ouders kinderen van school houden omdat ze op vakantie moeten. Vooral BN’ers hebben daar nogal de neiging toe omdat ze zo’n ‘enorm tijdvretend beroep’ hebben. Binnen dat onderwijs is dat echt verschrikkelijk.”

Dan tegen Guido: “Wat ik me afvraag, jij kent hen goed: je zou als familie toch eigenlijk op een gegeven moment eens bij elkaar moeten komen van: we hebben genoeg rechters gezien, advocaten betaald. Hou eens op, joh, met elke keer over de grens gaan!”

Stofjas

Guido roept dan dat de leerplichtzaak niet door André is aangespannen. Frits: “Maar ze hebben wel doelbewust, wetende dat dat kind naar school moest, dat kind van school gehaald!”

Dan gaat Guido door met zijn denigrerende uitspraken over de leerplichtambtenaar: “Ja, toen die leerplichtambtenaar, jouw grote vriend, de stempelaar, de stofjas, ineens kwam.”

Frits kaatst terug: “Ja, maar jóuw grote vriend had ook gewoon een vakantie kunnen boeken binnen de vakanties die gelden in Nederland.”

Guido: “Maar kennelijk wisten ze dat dus niet.”

‘Schei toch uit!’

Ah, wat vervelend, André wist het niet. Heeft het vakantierooster niet ontvangen. Frits: “Hoezo wisten ze dat niet? Ze weten toch wanneer die vakanties zijn? Schei toch uit, Guido!”

Guido komt er niet meer uit en roept: “Jongens, met alle respect: dit is geen discussie. Jullie zitten echt slap uit je nek te l*llen.”

Iris van Lunenburg steunt haar collega’s Frits en René: “Dat is niet waar.”

Guido briest tot besluit: “De schooldirectie heeft het goedgekeurd, maar de stempelaar heeft er een stokje voor gestoken!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De leerplichtambtenaar die de vakantie van André Hazes jr. afkeurde wordt ondergekotst. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen