Johan Derksen walgt van Canal Parade: ‘Abnormale homo’s’

Johan Derksen vindt het een goede zaak dat John de Bever een eigen realitysoap krijgt. Het wordt tijd dat Nederland ook eens normale homo’s te zien krijgt, vindt de voetbalkenner.

Johan Derksen © SBS

Het lijkt er sterk op dat we volgend jaar een soap met John de Bever voorgeschoteld krijgen op televisie. Daarin zullen hij en zijn man gevolgd worden. “De bedoeling is dat hij het gaat doen met zijn man Kees en ik heb gezegd dat ik dat een heel goed idee vind”, aldus Johan Derksen in de maandageditie van Veronica Inside.

Abnormale homo’s

Waarom vindt Johan dat een goed idee? “Want John is een normale homo die het land kan laten zien dat er ook heel normale homo’s zijn die niet op hun blote kont op een boot in de Amsterdamse grachten met een veer in hun reet staan.”

Gastheer Wilfred Genee: “Oké, dus dat zijn abnormale homo’s en John is een normale homo?”

Johan: “Ja, dat vind ik abnormale homo’s ja. Dan zal heel Nederland wel weer over me heen komen, maar ik vind dat abnormale homo’s. Jij toch ook hoop ik?”

Ook Martien kritisch

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat er homo-onvriendelijke geluiden klinken uit het Veronica Inside-kamp, maar ook andere sterren bij het relatief conservatieve SBS 6 zijn kritisch.

Zo walgt Martien Meiland ook van ‘stringhomo’s‘ op de Canal Parade. “De Gay Pride háát ik. Zo belachelijk dat dat bestaat. En dan die gekke mannen die dan met leren veters door de billen op zo’n boot staan dansen… Dan denk ik: wil je dat het geaccepteerd wordt? En dan denk je dat het helpt als je je zo gaat uitsloven? Vreselijk.”

Normale homo’s

Ook Erica Meiland vindt alleen ‘normale’ homo’s leuk. “Ik dacht vroeger altijd: Jos Brink, dat is een prima homo. Die had ook gewoon een goeie relatie, voor zover ik weet.”

“Maar al die mannen in blote billen en leren strings? Ik vind het verschrikkelijk. Zij zetten zichzelf eigenlijk voor gek, vind ik. Zo word je juist niet geaccepteerd. Martien denkt er net zo over.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de uitspraken van Johan Derksen kwalijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen