Kalvijn loog toch niet tijdens live-uitzending op SBS 6: ‘Dit is bizar’

Kalvijn heeft tóch niet gelogen tijdens de live-finale van zijn kijkcijferflop The Talent Scouts. Volgens SBS 6-zenderbaas René Oosterman klopt de bewering die hij deed. “Dit is bizar.”

Kalvijn © SBS 6

Het zit Kalvijn allemaal niet mee. Niet alleen heeft hij twee van de grootste kijkcijferflops van het jaar op zijn naam staan, namelijk Avastars en The Talent Scouts, maar ook wordt hij nog eens beschuldigd van kijkersbedrog. Mediapark-fluisteraar Tina Nijkamp riep van de week ernstig te twijfelen aan een bewering die hij live op televisie deed.

‘Klopt dat wel?’

Kalvijn riep vorige week in de live-finale van The Talent Scouts dat er ’tienduizenden mensen hebben gestemd’, waarmee hij suggereerde alsof hij een enorme kijkcijferhit stond te presenteren. Maar een dag later bleken er slechts 273 duizend mensen te hebben gekeken naar deze dure liveshow, héél erg slecht dus.

Als oud-zenderbaas van SBS 6 weet Tina dat het aantal dat Kalvijn noemde dan niet echt realistisch is: “Klopt dat wel? Met deze kijkcijferaantallen?”

‘Het klopt!’

Het klopt toch echt, laat SBS 6-zenderbaas René Oosterman weten aan het analysekanaal van Tina. “Ik vroeg me af of er wel tienduizenden mensen hebben gestemd tijdens finale The Talent Scouts die slechts 273 duizend kijkers had”, schrijft ze.

Ze vervolgt: “René Oosterman, de zendermanager van SBS 6, appt me net dat dat inderdaad het geval is. Namelijk 33.764 keer. Dat is echt bizar veel op zo’n kijkersaantal.”

Kalvijn eruit?

De kans is groot dat Kalvijns carrière als tv-presentator na deze twee megaflops wel voorbij is. Tina onthulde eerder deze maand al dat hij van de presentatie van de nieuwe show Ranking the Talent af is gehaald. Dat gaat Johnny de Mol nu doen.

Verstandig, vindt Tina. “Kalvijns carrière als presentator kent alleen maar pech. Zowel Avastars als Talent Scouts is niet gelukt. En Johnny heeft bijna nooit een flop, bijna alleen maar kijkcijferhits.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen