‘Frans Duijts moet stoppen met pochen, kan zijn carrière kosten’

Frans Duijts moet onmiddellijk stoppen met dat onophoudelijke gepoch van hem, want het kan hem zomaar zijn muzikale carrière kosten, stelt Privé-baas Evert Santegoeds. “Dit is not done.”

Frans Duijts © SBS 6

Het is natuurlijk al ordinair op zich dat Frans Duijts een peperdure Ferrari koopt terwijl we alleen al in Nederland richting de één miljoen mensen in de armoede gaan, maar dat hij ook nog de narcistische drang voelt om Shownieuws op te bellen om samen die nieuwe patserbak op te gaan halen, slaat natuurlijk álles. Een ‘koketterende patser‘, vindt VI hem.

‘Kan zijn kop kosten’

Jordi Versteegden, verslaggever van De Telegraaf, denkt dat je dit als ster misschien kunt doen in Amerika, maar zeker niet in Nederland. “Het is niet altijd slim om te koop te lopen met je geld. Dat kan je ook de kop kosten onder je fans”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Daar sluit Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, zich bij aan. “Nou, het kan je je carrière kosten. Vraag maar aan Frans Duijts. Die heeft lopen pochen met twee prachtige dure auto’s die hij gekocht heeft, maar het is Nederland, Frans! Dat kan hier bijna niet, ook al werk je er hard voor (…) en is je vader overleden en heb je een erfenis gekregen.”

‘Het is not done’

Het maakt niet uit hoe Frans aan zijn geld is gekomen, aldus Evert. “Het is gewoon in Nederland not done om te koop te lopen met alles wat je hebt.”

Gelukkig maar dat dat not done is: bescheidenheid siert de mens. “Dan gaan ook die mannen van VI er nog even overheen, waarvan we allemaal weten dat ze zich ook allemaal zo’n auto kunnen permitteren”, aldus Evert.

Inderdaad, tot zover het argument dat mensen die kritiek hebben op Frans’ dure auto wel ‘jaloers’ moeten zijn. Nee, het is het stuitende narcisme dat de mensen tegenstaat.

Sterrengedrag

Sterren moeten zich in ons land niet als sterren gedragen, benadrukt Evert. “Dat was laatst ook bij Mart Hoogkamer. Maar als je 400 optredens per jaar doet, dan heb je echt wel geld om een mooie BMW te kopen. En bovendien moet je gewoon dag en nacht op de weg zitten en veilig rijden. Maar het laten zien, kun je beter niet doen.”

Telegraaf-presentator Pim Sedee merkt ook dat Frans’ gedrag veel ergernis opwekt, zegt hij in een video op de krantensite. “Veel van zijn volgers kunnen het te koop lopen met deze rijkdom niet bepaald waarderen. Zo reageert een volger: ‘Erg patserig, misschien een gratis concert voor je fans die in de armoede leven.’”

‘Niet zo bedoeld’

Volgens Frans is dat gepoch van hem ‘niet zo bedoeld’. “Als er iemand met z’n benen op de grond staat ben ik het wel! Maar als het jou zo raakt vind ik dat erg jammer! Is niet mijn intentie namelijk”, zegt hij tegen iemand op zijn Insta.

En dat gratis concert? Dat wordt lastig met de ’23 mensen’ die hij moet betalen, aldus Frans. Pim: “Wie die 23 mensen zijn, dat weten wij niet, maar hij houdt in elk geval genoeg geld over om zichzelf in een dikke auto naar die optredens te rijden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u als pr-adviseur van Frans Duijts adviseren om te stoppen met pochen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen