Frank Dane verdenkt Eva Jinek van sluwe graaiconstructie: ‘Slim’

Frank Dane denkt dat Eva Jinek samen met AvroTros een salarisconstructie gaat opzetten om een hoger salaris te kunnen verdienen. “Je maakt volgens mij twee afspraken als je naar de NPO gaat…”

Eva Jinek en Frank Dane © RTL

De salarisval van Eva Jinek is wel héél groot als ze na de jaarwisseling aan de slag gaat bij AvroTros. Er geldt bij de publieke omroep een salarisplafond van dik twee ton, terwijl ze nu bij RTL 4 nog op 1,2 miljoen euro per jaar zit. Wilfred Genee denkt dat de presentatrice gewoon een salarisconstructie regelt om dieper uit de belastingpot te graaien.

‘Dat denk ik ook!’

Radiomiljonair Frank Dane deelt de zienswijze van Wilfred. “O, dat denk ik ook wel, ja”, zegt hij onomwonden in de middagshow van Radio 538.

Sidekick Jelte van der Goot: “Hoe werkt zoiets dan?”

Nieuwslezeres Airen Mylene: “Nou, volgens mij krijgt ze rond de 230 duizend. Dat is een beetje de max dat ze kan verdienen, dat is het plafond, maar wil je nou meer geld eruit slaan, dan moet je eigenlijk een eigen productiebedrijf hebben, dat je het programma mede maakt. Dan kun je daar nog wat geld voor vragen en dan krijg je dus extra geld.”

Een miljoen euro

Jelte: “Dan verkoop je een programma in plaats van alleen jezelf?”

Frank: “Ja. Ze verdiende bij RTL natuurlijk meer dan een miljoen volgens mij, al wordt dat wel links en rechts ontkend trouwens, maar een hoop geld.”

Airen: “Ze gaat er in elk geval een heel stuk op achteruit.”

Frank: “Volgens mij als je dan naar de publieke omroep gaat, dan maak je twee afspraken. Dan zeg je ten eerste: ‘Ik heb een vakantie nodig van zes maanden.’ Daar kom je gewoon mee weg.”

Net als Lubach

Frank wijst erop dat NPO-sterren bovengemiddeld lui zijn. “Arjen Lubach werkt ook maar gewoon zes maanden in het jaar. En dan krijg je die andere zes maanden gewoon doorbetaald.”

Jelte: “Dat deed ze bij RTL toch ook trouwens? Dat had ze toch al?”

Frank: “Hahaha. Ja, en ze zegt ten tweede: ‘Dan mag ik zelf het televisieprogramma maken.’ Dan verkoop je dat aan de publieke omroep en dan verdien je zo weer geld. Ik vind het een slimme stap geweest van Eva. Jij niet?”

Superslim

Airen is het daarmee eens. “Ik vind het superslim. Ze zit een beetje met dat tijdslot nog te steggelen enzo, maar als moeder snap ik die keuze gewoon heel goed die ze nu maakt.”

Frank vindt Eva’s RTL-exit heel verstandig. “Ik denk: je bent volgens mij bij de televisie alleen maar succesvol als het fantástisch gaat. Weet je, het moet door het dak heen gaan. Dan ga je lekker bij televisie. Als het ietsje minder gaat of het sluimert, volgens mij moet je dan maar gewoon wegwezen.”

Jelte: “Zeker als je met zoveel bombarie en voor zoveel poen wordt binnengehaald bij RTL, dan moet je natuurlijk de pannen van het dak scoren.”

Kijkcijfers geheim

Airen: “Maar zou dat nog uitmaken in de toekomst als we niet meer die kijkcijfers te zien krijgen en dus eigenlijk niet weten hoe goed het scoort?”

Frank: “Ja, daar zeg je ook wel iets, ja.”

Airen: “Dan had ze gewoon haar salaris kunnen houden!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Een salarisconstructie voor Eva Jinek: slim of schandalig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen