Eddy Zoëy: ‘Andre Hazes jr. krijgt voorkeursbehandeling rechtbank’

Eddy Zoëy heeft sterk het idee dat André Hazes jr. en Monique Westenberg een voorkeursbehandeling hebben gekregen van de rechtbank. “Het komt over als een soort privilege.”

André Hazes jr., Monique Westenberg en Eddy Zoëy © RTL

BN’ers die zich moeten melden bij de rechtbank willen om gezichtsverlies te voorkomen het liefst zo onopvallend mogelijk op locatie verschijnen. Bij Thijs Römer lukte dat laatst niet: hij mocht weliswaar via de achteruitgang, maar daar stond óók pers. Voor André Hazes jr. en Monique Westenberg was dat gisteren een stuk beter geregeld.

Voorkeursbehandeling

André en Monique kwamen voor hun leerplichtzaak aanrijden in een geblindeerde auto en mochten parkeren in de garage die eigenlijk alleen bedoeld is voor medewerkers. “Nou lijkt het een beetje of ze een voorkeursbehandeling genieten, hè, met die mooie geblindeerde auto de parkeergarage in”, merkt presentator Eddy Zoëy op in RTL Boulevard.

Vreemd, vindt ook Luuk Ikink. “Normaal gesproken moet je gewoon aan komen lopen, toch?”

Eddy: “Ja, je gaat niet via die binnenkant naar binnen.”

Pedante houding

Verslaggever Aran Bade ergert zich eraan. “Ja, ik vond het een vrij pedante houding, ook met die auto. We stonden daar met alle pers en André en Monique grossieren in het laten zien van hun privéleven – ik bedoel: de onderbroek op de bank, wat kleine Dreetje allemaal doet – en dan kom je zó binnen bij een rechtbank. Ik vind het opmerkelijk.”

Zij hadden gewoon via de hoofdingang naar binnen moeten gaan, vindt Aran. Wat heeft persrechter Astrid Lablans daarop te zeggen? Zij zegt: “Het verzoek om op een bijzondere manier de rechtbank in te kunnen komen, is voor iedereen mogelijk. Dat is geen bijzonder voorrecht van bekende Nederlanders of wie dan ook.”

Privilege

Zo’n verzoek wordt echter wel ‘gewogen’. Eddy: “Jermaine, het komt toch wel een beetje over als een privilege. Hoe kijk jij ernaar?”

Misdaadverslaggever Jermaine Ellenkamp daarop: “Dat ze hem binnen afschermen, waar ook minderjarigen bij zittingen zijn, dat snap ik wel. Alleen je had ze ook gewoon via de voordeur naar binnen kunnen laten gaan en dan kunnen afschermen. Dat had veel logischer geweest.”

Goede banen

Wat vindt Jermaine van de uitspraken van de persrechter? “Deze persrechter zegt nu dat iedereen het verzoek kan doen, maar wat ik heb begrepen is dat de rechtbank degene is geweest die het heeft aangeboden aan André en Monique. Juist om dat een beetje in goede banen te leiden.”

Hij besluit: “Ik vind gewoon dat de rechtbank dit slimmer moet aanpakken en ze door de voordeur naar binnen moet laten gaan.”

Luuk denkt dat André en Monique blij mogen zijn: “Je schaamt je toch kapot als je daar moet staan?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u de voorkeursbehandeling van André Hazes jr. en Monique Westenberg?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen