Prem Radhakishun wil op SBS 6 in debat met Frans Timmermans

Prem Radhakishun wil graag op SBS 6 in debat met Frans Timmermans over wie de beste lijsttrekker zou zijn voor de combinatiepartij PvdA-GroenLinks. “Eerste klus voor Frans Klein?”

Prem Radhakishun en Frans Timmermans © SBS 6

Frans Timmermans krijgt concurrentie van Prem Radhakishun om het lijsttrekkerschap van PvdA-GroenLinks. De mediapersoonlijkheid ziet het ook wel zitten om de partij te gaan leiden én de nieuwe premier van ons land te worden. “Ik breng hen 55 zetels en hopelijk na vier jaar 65 zetels”, zegt hij voor de camera van Shownieuws.

Premier Prem

Is het Torentje niet wat te hoog gegrepen voor Prem? “Ik ben niet geïnteresseerd in een baantje. Er staat dat de lijsttrekker premier wil worden. Als ik premier word is het voor een korte tijd om het noodzakelijke te doen, zodat de volgende premier – een vrouw – haar werk goed kan doen.”

Hij wil alles anders doen. “Als ik lijsttrekker wordt zullen een aantal mensen bang moeten zijn voor grensoverschrijdend gedrag, want de mensen die verantwoordelijk zijn voor de toeslagenaffaire, dat mensen in Groningen in aardbevingen zitten en dat de bagagemedewerkers op Schiphol uitgeperst worden hoeven niet te rekenen op beschaafd gedrag mijnerzijds.”

Teleurgesteld in Frans

Wat vindt Prem van zijn opponent Frans? “Ik vond Frans Timmermans toen ik hem ooit heel lang geleden ontmoette – ik was toen nog lid van de PvdA – een ontzettend leuke, fijne man. Als minister van Buitenlandse Zaken heeft hij mij een beetje teleurgesteld, toen hij die MH17 een beetje misbruikte voor een goede show bij de Verenigde Naties.”

Hij vervolgt: “Ik hoop dat Frans Timmermans zegt: ‘Prem, al wil die selectiecommissie maken dat we niet met elkaar in debat gaan… Prem, kom, we gaan in debat!’”

Groot SBS 6-debat

Prem hoopt op hulp van SBS 6. “Dus Frans Timmermans, ik hoop dat SBS 6 het regelt dat we een debat kunnen krijgen op de inhoud, want Frans Timmermans heeft een probleem. Hij kan wel zeggen dat hij dat niet heeft, maar je hebt een probleem, want je hebt als minister onder Rutte gediend! En je hebt als staatssecretaris onder Balkenende gediend!”

Shownieuws-presentator Manuel Venderbos hoopt dat de nieuwe tv-baas van Talpa, Frans Klein, meekijkt. “Misschien is het de eerste klus voor Frans Klein om zo’n debat te organiseren?”

Collega Frits Huffnagel: “Ik ben niet zo van de linkse wolk, maar dat debat, daar kijk ik wel naar uit. Dat lijkt me wel leuk.”

Proefballonnetje

Wat een onzin, zegt Bart Ettekoven. “Dat is toch gewoon een proefballonnetje van die Prem? Neem jij het echt serieus?”

Frits: “Nou, ik neem het wel serieus eigenlijk als je Prem een beetje volgt door de jaren heen.”

Ronald Molendijk: “Als iemand weet wanneer dat debat is… Ik heb nog een paar films die ik wil zien. Dan ga ik even naar de bioscoop. Ik vind beide kandidaten niet heel erg verfrissend, toch? Als je iets wil doen op links tegenover de rechtse partijen, dan denk ik dat je gewoon een beetje fris uit de startblokken moet komen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen