Ook NPO-ster Prem Radhakishun schreeuwt tegen redacteuren

NPO Radio 1-ster Prem Radhakishun begrijpt niets van de ophef over het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk. Zelf schreeuwt hij namelijk ook gewoon keihard tegen zijn redacteuren.

Prem Radhakishun © De Wereld Draait Door

Prem Radhakishun vindt het héél raar dat Matthijs van Nieuwkerk zo door de mangel wordt gehaald vanwege zijn tirannieke gedrag op de redactie van De Wereld Draait Door. Hij vindt dat de Volkskrant het allemaal wel heel erg heeft opgeblazen, zegt hij in zijn programma Zwarte Prietpraat op NPO Radio 1.

‘Matthijs is vakman!’

De Volkskrant is sowieso niet te vertrouwen, aldus Prem. “Ik wantrouw alles wat door het volksvod wordt geschreven, want in het verleden heb ik gezien dat het volksvod liegt. Ten tweede: de enige persoon die bij naam is genoemd is zijn visagist. Ik wil weten wie al die anonieme mensen zijn en hoe lang ze daar hebben gewerkt.”

Zelf heeft Prem ook vaak in DWDD gezeten. “Ik ken mensen die daar vijftien jaar hebben gewerkt, ook vrouwelijke redacteuren, en ik kan je zeggen: ik kijk naar Matthijs van Nieuwkerk als een fantastische vakman. Die geluidsman die hij uitgescholden zou hebben werkte niet voor BNNVARA, maar voor het facilitair bedrijf.”

Prem schelt ook

Schelden tegen redacteuren is volgens Prem juist goed. “Ik werk niet zo hard zodat iemand, een loser die te lui is om zijn werk te doen, mijn programma in het water doet vallen. Als je dat grensoverschrijdend gedrag noemt, graag! Ik wil meer mensen met grensoverschrijdend gedrag en al die tere zieltjes die vinden dat er geen veilige werkomgeving is, pleur dan op!”

Hij vervolgt: “Juist de mensen die ik naar hun moer stuur, vind ik het investeren waard, want op het moment dat ik je niet meer uitscheld, dan denk ik: weet je wat, ik laat je contract aflopen, en dan donder je op. Ik zeg altijd tegen mensen: ‘Als ik je uitscheld, vind ik je de moeite waard om in te investeren.’”

Cultuur bij PowNed

Prem denkt dat het voor presentatoren als hij eveneens zinvol is om redacteuren uit te schelden. “Als je de medewerker de huid vol scheldt, dan is het van je hart.”

Het lijkt voor Prems werkgever PowNed geen probleem. De baas daarvan, Dominique Weesie, scheldt medewerkers zelf immers ook de huid vol, weet oud-werknemer Jan Versteegh. “Als ik iets niet goed deed, kreeg ik het over de hele redactie te horen dat het heel slecht was. Door de voorzitter, Dominique Weesie.”

Scheldende Weesie

Jan vertelt, ook op NPO Radio 1, dat dat echt niet leuk was. “Ik weet niet in welke bewoordingen ik hier op de radio kan praten, maar als iemand je zegt, waar al je collega’s bij zijn: ‘Dit is kut, je hebt het kut gedaan, het is niks, hoe durf je dit in te leveren?’, ja, dat is niet leuk. (…) Het was daar niet per se altijd heel gezellig.”

Als beginnend redacteur komt het vreselijk hard aan, aldus Jan. “Op zo’n moment kon ik bijna in de grond verdwijnen.”

Beerput

Gaat er straks ook nog een beerput open over PowNed? Het zou Jan Roos niets verbazen:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen