Hélène Hendriks niet blij met Prem Radhakishun: ‘Dit is te heftig’

Hélène Hendriks is het eens met de kritiek die is geuit op de aanwezigheid van Prem Radhakishun in haar programma. “Het was te heftig. Ik kwam er gewoon niet meer tussen.”

Hélène Hendriks en Prem Radhakishun © SBS

Waar ze nu weer veel succes heeft met haar talkshow De Oranjezomer, was de zondagse editie van de Hélène Hendriks-show afgelopen lente echt een drama. Het rammelde aan alle kanten en er was vooral veel kritiek op de overheersende aanwezigheid van Rutger Castricum. Slechts één iemand was nóg nadrukkelijker aanwezig: Prem Radhakishun.

‘Het was te heftig’

Prem zat in een van de uitzendingen in april en een dag later was het meteen raak: Angela de Jong schreef een vernietigende recensie waarin ze aangaf te vrezen voor het imago van Hélène. “Zelfs haar gunfactor houdt een keer op als je haar tegenover onhandelbare clowns blijft zetten.”

Nou, dat was echt helemaal geen leuke column voor Hélène. Hoe kijkt ze zelf terug op die afschuwelijke uitzending met Prem? “Natuurlijk heb ik ook wel ingezien dat sommige gasten er misschien niet goed bij pasten en anderen weer wel wat beter. Ik denk dat Prem, de uitzending met Prem, dat was iets te heftig”, reageert ze in De Communicado’s.

Prem past minder

Hélène hoeft Prem niet meer. “Ik vind Prem een hele goede opiniemaker, maar je weet ook als je zo iemand vraagt, dan gaat hij je show hier en daar wat ontwrichten, wat ik op zich helemaal niet erg vind, alleen ik kwam er nu inderdaad echt niet tussen. Ja, dus dat is wel een gast die ik wel heel leuk vond, maar die minder paste bij De Oranjezondag.”

Presentator Victor Vlam: “Heb je hem verteld dat hij waarschijnlijk niet meer uitgenodigd gaat worden? Weet hij dat?”

Hélène: “Nee, ik heb niet gezegd: ‘Nou, we gaan je niet meer uitnodigen’, want dat is ook helemaal niet aan de orde. Het zou zomaar kunnen dat we hem wel weer uitnodigen.”

Niet zeiken achteraf

Heel enthousiast klinkt Hélène echter niet. “We hebben die uitzending gehad en we hebben natuurlijk wel het een en ander besproken. Maar ja, je hoeft Prem niet te vertellen van: ‘Ja, je was veel aan het woord’, want dat weet hij zelf ook. Maar dan denk ik: ik moet ook niet zeiken achteraf, want dat weet je van tevoren dat dat gebeurt.”

De reden dat Prem aan tafel zat was Rutger Castricum. “Die had wel een klik met hem, van tevoren al. Die kenden elkaar, dus die hadden zoiets van: nou, dat moeten we eens een keer proberen. En ik vind inderdaad ook: je moet gewoon mensen uitproberen.”

Dyantha wél leuk

Wie Hélène wél leuk vond aan tafel? Shownieuws-ster Dyantha Brooks. “Haar vond ik echt heel leuk, een openbaring. Ik wilde haar al best wel lang hebben. Je moet gewoon her en der eens wat proberen en de ene keer valt het lekker en de andere keer wat minder.”

En Lars Duursma, de vaste co-host van Victor die nu op vakantie is? “Ja, Lars kan wel een nieuwe uitnodiging verwachten. Ik weet nog niet wanneer, maar het is zeker wel bevallen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen