Matthijs van Nieuwkerk lijkt ook naar Talpa te gaan: ‘Volgende stap’

Het is volgens kenners een kwestie van tijd dat na Frans Klein ook zijn goede vriend Matthijs van Nieuwkerk de overstap maakt naar het Talpa van John de Mol. “Dat is de volgende stap.”

John de Mol, Linda de Mol en Matthijs van Nieuwkerk © William Rutten, Roy Beusker

Frans Klein, tot dit jaar de belangrijkste man van de publieke omroep, maakt inderdaad de overstap naar Talpa. Daar is controverse over, omdat hij net als Matthijs van Nieuwkerk op non-actief is gezet vanwege het schandaal rondom De Wereld Draait Door. Frans is het wachten zat en dat zou zomaar ook voor Matthijs kunnen gelden.

‘De volgende stap’

Villamedia-journalist Nick Kivits denkt dat het een kwestie van tijd is dat Matthijs’ transfer wordt aangekondigd. “Gokje: Matthijs van Nieuwkerk binnenkort ook naar Talpa”, twittert hij.

De gerenommeerde mediajournalist Maarten Hafkamp daarop: “Ja, dat is de volgende stap. Die twee zijn heel goed met elkaar. En als Van Nieuwkerk SBS 6 niet zo ziet zitten, weet Klein hem vast wel om te praten.”

Het grootste twijfelpunt van Matthijs zal ongetwijfeld zijn of het publiek dit wel van hem pikt. Je zakken vullen is leuk, maar wat als je carrière na een paar jaar volledig tot stilstand komt vanwege het Jack Spijkerman-effect?

Mooie troef

Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard, zegt in de showrubriek dat hij Matthijs’ transfer zeker niet uitsluit. “In elk geval zal Talpa hopen dat ze met Frans Klein een mooie troef in handen hebben om inderdaad Matthijs van Nieuwkerk binnen te halen.”

Hij vervolgt: “Dat is wel een van de dingen waarin Frans Klein zich onderscheiden heeft als NPO-directeur. Hij had ál die sterren onder de speed dial, dus bij de NPO zullen er wel een paar omroepdirecteurtjes met zwetende bilnaad zitten de komende maanden.”

‘Komt hij mee?’

De sterren van Shownieuws vragen het zich ook af. Bart Ettekoven: “Een andere naam die de hele tijd valt is natuurlijk Matthijs van Nieuwkerk, want Frans Klein is heel dik met Matthijs van Nieuwkerk. De volgende vraag die iedereen zich hardop durft te stellen is: komt hij mee?”

Talpa laat kort maar krachtig weten: “Dat is niet aan de orde.”

Voor de duidelijkheid: dat betekent helemaal niets in Hilversum.

Advies van Johan

Het advies van Johan Derksen is om Matthijs zo snel mogelijk te contracteren. Hij zegt in de showrubriek: “Ik heb een week nadat Matthijs weggegaan was al gezegd: ‘Als John de Mol nou slim is, gewoon vastleggen.’ Die jongen heeft niks gedaan.”

Hij vervolgt: “Het heet dan grensoverschrijdend gedrag, dan heb je zo’n grote kop in de krant en dan denkt heel Nederland: die heeft met z’n vlerken aan een juffrouw gezeten. Hij heeft wat harder tegen iemand gesproken. Het is wat. Het is wat. En daar wordt onze grootste tv-ster voor vernietigd. En de wokegemeenschap is heel tevreden.”

Angela de Jong adviseerde Matthijs eerder dringend om níet de overstap naar Talpa te wagen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs van Nieuwkerk naar Talpa: definitieve einde van zijn tv-carrière?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen