Maarten van Rossem ergert zich aan Fidan Ekiz: ‘Pff, kom op zeg!’

Maarten van Rossem vindt de kritiek die Jeroen Pauw heeft geuit op Frans Timmermans terecht, maar stelt dat Fidan Ekiz het te veel op de man speelt. “Kom op! Dit is afbranden.”

Fidan Ekiz en Maarten van Rossem © NPO

Twee tv-prominenten, beiden verbonden aan Op1, hebben vlak voor het weekend in goed bekeken talkshows keiharde kritiek geuit op Frans Timmermans. Met name de vlijmscherpe woorden van Jeroen Pauw zullen hard bij de politicus zijn aangekomen, maar ook Fidan Ekiz heeft behoorlijk wat controverse veroorzaakt. Zij speelde het iets meer op de man.

Maarten kritisch

Maarten van Rossem, jurylid van megahit De Slimste Mens, is het met Jeroen eens dat de beoogde voorman van de combinatie GroenLinks-PvdA zich heeft vergaloppeerd in het MH17-dossier. “Ik vond dat inderdaad een enorme blunder. Dat dalen van dat zuurstofmasker, ja. Dat was een blunder eerste klas. Dat had hij nooit moeten doen.”

Hij vervolgt in zijn podcast: “In dat dossier, MH17, heeft Timmermans bepaald niet geschitterd, nee. En veel te lang vastgehouden aan iets waarin hij totaal ongelijk had, begreep ik uit latere analyses van het ongeluk.”

IJdele narcist

Podcasthost Tom Jessen vindt de kritiek op Timmermans wel heel stevig. “Ik vond toch de aanvallen op hem, ook uit onverwachte hoek… Nou, goed, die Ekiz, die presentatrice van Op1, daar kun je het wel van verwachten. Die vond hem volgens mij een narcist…”

Maarten: “Nee, dat verbaast me helemaal niks.”

Tom: “Ze zegt: ‘Dat is een narcist, die Timmermans.’ Maar Pauw is toch redelijk neutraal?”

‘Kom op zeg!’

Maarten vindt de argumentatie van Fidan niet zo sterk. “Het bezwaar van narcisme leek me nou niet zo verschrikkelijk groot. Ik zou graag een lijst hebben van Ekiz van politici die absoluut geen enkel narcistisch trekje hebben, altijd zichzelf ondergeschikt maken aan het grotere geheel. Kom op!”

Het is duidelijk wat de ware bedoelingen van Fidan zijn, aldus Maarten. “Je begrijpt toch wel dat dit… Juist omdat Timmermans een serieuze figuur is als leider van die combi, moet het afbranden zo snel mogelijk beginnen.”

En wat vindt hij van Jeroens kritiek dan? “Op dit punt heeft hij groot gelijk.”

‘Zijn juist feiten!’

Guido den Aantrekker, Story-baas en Shownieuws-ster, heeft er géén moeite mee dat Fidan de politicus een ijdele narcist heeft genoemd. “Pauw noemde hem een leugenaar (klopt). Wat is het verschil? Timmermans ís een ijdele narcist. De waarheid is de waarheid – ook voor een talkshowhost”, twittert hij.

Volgens critici zijn de uitspraken van Fidan mogelijk ook schadelijk voor Op1. Guido: “Dat mag toch geen reden zijn, of hij wel of niet graag aanschuift? (…) Ik zou willen dat er wat méér van dit soort confrontaties zouden zijn. Aan Timmermans vragen waarom hij zo vaak liegt en zo zelfingenomen is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Buiten deze rel om: kan Fidan Ekiz niet beter gewoon verder als talkshowGAST?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen