Thijs Römer-proces begint, Nena is nerveus: ‘Vooral voor de pers’

Het grote Thijs Römer-proces staat op het punt van beginnen. De acteur, die verdacht wordt van zedenfeiten bij minderjarigen, moet morgen voor de rechtbank verschijnen. “Ik ben nerveus.”

Thijs Römer en Nena Kruizenga © Instagram

Je zou zeggen dat het echt een rode lijn is voor íedereen in de Nederlandse creatieve sector: samenwerken met een acteur die wordt veroordeeld voor zedenfeiten bij minderjarigen. Het zou Thijs Römer zomaar eens kunnen gebeuren: hij moet zich morgen melden bij de rechtbank in Assen om zich te verantwoorden voor drie gevallen van misbruik.

Nerveus voor pers

Eén van de drie vermeende slachtoffers heeft al uitgebreid haar verhaal in de media gedaan: Nena Kruizenga. Is ze klaar voor de rechtszaak? “Ja ik ben er zeker klaar voor! Alleen moet ik zeggen dat ik al dagen amper tot niet slaap en echt best wel gespannen ben!”, schrijft ze in haar Instagram-stories.

Het is niet zozeer de zaak zelf waar ze nerveus over is. “Ik ben niet echt zenuwachtig voor de rechtszaak maar vooral voor het plaatje eromheen, de pers enzo!”, zegt ze, wijzend op het feit dat er bijvoorbeeld vast en zeker cameraploegen van RTL Boulevard en Shownieuws aanwezig zullen zijn.

Rol in Moordvrouw

Nena heeft al uitgebreid over haar bizarre contact met Thijs verteld. Ze kreeg naar eigen zeggen het dringende verzoek van de acteur om expliciete beelden van zichzelf te versturen. “In ruil daarvoor zou ik mogen figureren in Moordvrouw en zou ik zijn handtekening krijgen.”

Het zou natuurlijk behoorlijk ziek zijn, zeker omdat Nena toen nog maar 14 jaar oud was. “Op dat moment had ik geen fijne thuissituatie. En ik zocht aandacht. Thijs gaf mij die aandacht. Hij was heel lief voor mij.”

Leugens en roddels

Advocaat Maartje Schaap staat de drie slachtoffers bij en zegt in het Dagblad van het Noorden: “De strafvervolging en zeker de rechtszaak is heel belangrijk voor mijn cliënten. Het geeft aan dat het niet allemaal leugens en roddels zijn. Met name het meisje dat als eerste met haar verhaal kwam, is afgeschilderd als een soort halve gare.”

Ze doelt hier op Nena. “Zij werd zelfs bedreigd met een tegenaangifte. Het OM vindt kennelijk dat er wel degelijk iets niet in de haak is, anders gaan ze hem niet voor de rechter slepen.”

Vier jaar cel

Telegraaf-journalist John van den Heuvel sloot eerder al niet uit dat Thijs in de gevangenis kan belanden. Daarover schrijft de krant nu: “Op het verleiden van minderjarigen tot het plegen of dulden van ontuchtige handelingen staat een maximumstraf van vier jaar cel.”

Volgens de krant staat in de wet dat er in dit soort zaken sowieso een (voorwaardelijke) gevangenisstraf moet worden opgelegd. Die vier jaar cel wordt echter ‘vrijwel nooit’ opgelegd, aldus het dagblad.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Thijs Römer schuldig bevonden wordt, moeten Igone de Jongh en Katja Schuurman dan afstand van hem nemen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen