Tv-carrière Jan Versteegh zit volgens Luuk Ikink in slop: ‘Jammer!’

De tv-carrière van Jan Versteegh wordt officieel halfdood verklaard door Luuk Ikink, de grote ster van RTL Boulevard. “Het zag er veelbelovend uit, maar nu zit er een remmetje op.”

Jan Versteegh en Luuk Ikink © William Rutten

Jan Versteegh zal nooit een hele grote tv-ster worden, omdat hij daarvoor persoonlijkheid mist. Hij kan prima dingetjes als Lingo aan elkaar praten, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Nu die spelshow voorlopig niet meer terug lijkt te keren, begint de agenda van de presentator wel héél leeg te raken.

Jan is overgeslagen

Het wordt ter sprake gebracht door Luuk Ikink in de nieuwste aflevering van de BLVD Podcast. “Er is iets aan de hand met Jan Versteegh. Lingo gaat stoppen en het lijkt er bijna op dat ook zijn carrière in een soort sluimerende versie is geraakt. We zien hem eigenlijk bijna nooit meer op televisie. Denk je dat het einde verhaal is voor Lingo?”

Ja, zegt co-host Rob Goossens. Hij wijst erop dat SBS 6 vanavond met een nieuwe variant begint: Lettrix. “Voor Lettrix is hij overgeslagen, dus wat dat betreft: het is gewoon een steeds moeilijker verhaal. Talpa heeft echt heel veel met Jan geprobeerd.”

‘Alles flopt!’

Rob merkt dat de SBS 6-loopbaan van Jan maar niet echt van de grond komt. De grootste flop was natuurlijk 6 Inside, waar Rob zelf ook bij betrokken was. “En het ene na het ander blijkt dan toch niet te werken.”

En Klein Maar Fijn dan? Dat keert wel terug. “Maar één programma in zo’n dik contract is wel karig.”

Collega Luuk: “Ja, en ook omdat ze natuurlijk gaan kijken van: ja, is dat een leuk programma door Jan Versteegh? Of is het een leuk programma omdat het format gewoon goed in elkaar zit?”

‘Wel jammer’

Luuk vindt het vervelend voor Rob. “Ik vind het wel jammer. Jan Versteegh hebben we bijvoorbeeld de afgelopen vijf jaar bij SBS, of hoe lang zit hij daar, ook niet buiten gezien. En dan bedoel ik met een programma gewoon dat hij op reportage gaat of ergens naartoe, wat hij vroeger bij BNN ook wel eens deed. Daar vind ik hem toch ook altijd wel sterk.”

Hij vervolgt: “En alleen maar in de studio is wel beperkt. Ik heb het idee dat ik hem de afgelopen twee jaar alleen maar Lingo heb zien doen. Dat is dan toch wel jammer voor je carrière, denk ik. Het zag er veel belovend uit, maar nu zit er toch een soort remmetje op.”

Kwijnt weg

Rob vindt Jan wel gewoon een leuke gozer. “Jan Versteegh kwijnt weg op televisie, maar hij is als mens en als presentator denk ik eigenlijk alleen maar leuker geworden, want hij heeft een eetpodcast en daar is echt niks mis mee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Versteeghs tv-carrière zit in het slop. Met camera op pad sturen of naar de uitgang wijzen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen