Bas Smit zegt live-interview met Shownieuws af: woest over juice?

Bas Smit heeft gisterenavond ogenschijnlijk extréém last minute een live-interview met Shownieuws afgezegd. Wat speelde er achter de schermen? Was hij woest over de aankondiging?

Nicolette van Dam, John Ewbank en Bas Smit © Shownieuws

Het lijkt erop dat het hommeles is tussen Bas Smit en de mensen van Shownieuws. Hoewel presentator Manuel Venderbos gisterenavond in de opening nog aankondigde dat ze live met Bas en zijn vrouw Nicolette van Dam zouden schakelen, was hij een paar minuten later plotseling ’te druk’ om nog een interview te geven.

‘Bas is héél druk’

Shownieuws had een complete cameraploeg neergezet bij het door Bas en Nicolette georganiseerde concert De Amsterdamse Zomer. “We schakelen zo live naar het festival met organisatoren Bas Smit en Nicolette van Dam”, aldus Manuel in de opening.

Na een item over dat evenement begint Bart Ettekoven de boel opeens vol te kletsen, bijvoorbeeld over dat de catering daar vorig jaar zo slecht was. “We hadden nog gehoopt om hem even te spreken vanavond, maar hij was zó druk – waarschijnlijk met het bijvullen van de koelkasten – dat we dat niet hebben kunnen checken.”

Boos om juice?

Eh, Bas was opeens te druk? Of luisterde hij een paar minuten eerder gewoon mee met Manuel die de onderwerpen van Shownieuws aankondigde? In de intro zat namelijk nóg iets opvallends.

Manuel kondigde als een van de laatste items aan: “Wéér een bekende artiest die ervan wordt beschuldigd dat hij aan de lopende band vreemdgaat…”

Vreemdgaan

Dat kan natuurlijk maar over één iemand gaan: John Ewbank, boezemvriend van Bas. Hij werd gisteren keihard voor de juicebus van Yvonne Coldeweijer gegooid en in één van haar verhalen is ook een bijrol voor Bas weggelegd. En daar zal Nicolette zich ongetwijfeld eventjes over achter de oren hebben gekrabd…

Opvallend genoeg kwam niet alleen het live-interview met Bas, maar óók dat aangekondigde onderwerp over ‘wéér een bekende artiest die ervan wordt beschuldigd dat hij aan de lopende band vreemdgaat’ niet meer aan bod.

Heel vreemd

Het lijkt er toch wel sterk op dat dit verband met elkaar houdt. Was er crisis achter de schermen? Was Bas er boos over dat Shownieuws aandacht zou schenken aan de juice van Yvonne? Heeft Bas ergens mee gedreigd? Bijvoorbeeld met het intrekken van de persaccreditatie van Shownieuws bij zijn evenementen?

Veel vragen, weinig antwoorden, maar één ding is zeker: er hangt spanning in de lucht.

Update

Update 11.10 uur – Het zou zomaar kunnen dat Bas’ plotselinge afzegging te maken heeft met het bizarre einde van zijn Amsterdamse Zomer-concert: André Hazes jr. werd bruut afgekapt, waarna het publiek het stadion moest verlaten.

Het blijft nog wel steeds onduidelijk waarom Shownieuws het item over John Ewbank uiteindelijk heeft geskipt…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat denkt u dat de reden was voor Bas Smit om het interview af te zeggen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen