Johan Derksen dolblij met val Rutte IV: ‘Nu tijd voor Geert Wilders!’

Johan Derksen is ongelooflijk blij met de val van het kabinet-Rutte IV. Hij vindt dat nu de partij van Geert Wilders maar eens de ruimte moet krijgen om mee te regeren. “Stop het cancelen.”

Johan Derksen, Geert Wilders en Mark Rutte © YouTube, RTL, NOS

Hij sorteerde al geruime tijd voor op de val van het kabinet: Johan Derksen. Juist nu het zo ver is, is hij met zomerstop. Voor de gelegenheid hield hij gisterenavond live een telefonisch monoloog in VI-vervanger De Oranjezomer. “Ik ben net even weggelopen uit de polonaise. Ik ben er wel blij mee en ik hoop dat nu de gênante egotip van Rutte ten einde is.”

Jaren van chaos

Het wordt tijd om puin te ruimen, aldus Johan. “Rutte heeft natuurlijk in al die jaren de chaos, de totale chaos in Nederland, gerealiseerd. Groningen, Limburg, de toeslagenaffaire, asielproblemen, stikstof, armoede, voedselbanken die druk zijn. Hij heeft het zelf allemaal gecreëerd, hè?”

Hij is er klaar mee. “Ik ben heel blij met die mevrouw van de ChristenUnie, die bijbelteksten zwaarder vindt wegen dan de toestand van Nederland. Zij heeft het eigenlijk geforceerd. Rutte wil dus nu gewoon weer aantreden en dát lijkt me nu onmogelijk. Ik vind dat dit het moment is dat hij eens goed in de spiegel moet kijken.”

Geen BBB-stem

Wie de VVD tijdens de verkiezingen moet gaan leiden? “Dan moet hij niet die juffrouw Hermans naar voren schuiven, maar de totale VVD moet nu een beroep doen op Klaas Dijkhoff. Het land heeft een man als Klaas Dijkhoff nodig.”

Johan stemde bij de vorige verkiezingen op de BBB van Caroline van der Plas. “Als een soort proteststem, maar ik zou niet op de BBB stemmen als daar de minister-president uit voort zou komen. Ze bluft net op tv dat ze daar goede kandidaten voor heeft, maar dat zijn wildvreemden. Dat is een sprong in het duister.”

‘Tijd voor Wilders’

Een stemadvies op Caroline gaan de miljoen kijkers van Vandaag Inside dus niet krijgen. “Het is behoorlijk link om nu allemaal weer die proteststemmen bij de BBB neer te leggen, want dan weet je niet wie er aantreedt.”

En als Pieter Omtzigt erbij komt? “Jawel, maar alleen Pieter Omtzigt kan niet heel Nederland overeind houden. Ik vind het heel gevaarlijk om een nieuwe partij zoveel macht te geven.”

Misschien is het wel tijd voor Geert Wilders, aldus Johan. “Ik zou nooit op Geert Wilders zijn partij stemmen, maar ik vind wel dat hij een heel groot deel van de Nederlandse stemmers vertegenwoordigt.”

‘Niet meer cancelen!’

Johan vindt dat Wilders weer mee moet mogen doen. “Die stemmers zijn altijd jaar in jaar uit gecanceld, want de linkse partijen zijn heel sterk in het cancelen van mensen met afwijkende meningen, maar een hele groep Nederlanders die trouw op Wilders stemt wordt na iedere verkiezing in de hoek geschoven als oud vuil, van: jullie doen niet mee.”

“Ik hoop dat als Wilders ervoor openstaat en met verstandige voorstellen komt, dat daar over nagedacht wordt. Je kunt het er niet mee eens zijn, maar ik ben het niet eens met D66 en GroenLinks en ik ben er ook niet voor dat die mensen gecanceld worden en geen rol meer mogen spelen. Ik denk niet dat Wilders lastiger is dan een partij als ChristenUnie.”

‘Heeft een punt’

Özcan Akyol, vaste gast in De Oranjezomer, is minder enthousiast. “Hij heeft wel een punt ergens, maar aan de andere kant: Wilders wil allerlei dingen die onwettig zijn en niet kunnen. Je kunt niet zeggen: we doen nu alle grenzen op slot en niemand komt er meer in. Dat kan gewoon niet. Je kunt dan niet in zee gaan met de PVV.”

Hij vervolgt: “Dan moet Wilders water bij de wijn doen en dat gaat hij niet doen. Je kunt dus wel zeggen dat die mensen genegeerd worden, maar dat komt ook door hun leider die niet wil regeren op een goede manier met anderen.”

Poppetjes

VVD-prominent Ruben Brekelmans is er boos over dat Caroline uitsluit dat ze in een kabinet met Rutte als premier gaat zitten. Hij zegt in de talkshow Renze: “Als partijen dan ook nog gaan zeggen: ‘Ja, we willen niet op voorhand met dat poppetje en niet met die…’”

Tafelgast Gerard Joling: “Maar de VVD heeft toch nooit anders gedaan? Die heeft ook altijd gezegd: ‘We willen niet met de PVV regeren en met die en met die.’”

Ruben: “De PVV vanwege de inhoud.”

Wat zegt Wilders?

Geert Wilders heeft bij de NOS gereageerd. Hij zegt: “De tijd dat je elkaar gaat uitsluiten is voorbij. Nederland heeft héle grote problemen. We zullen die aan moeten pakken. Asiel en immigratie is daar misschien wel het allergrootste probleem van. Kijk wat er in Nederland gebeurt.”

“We zullen over al onze ego’s heen moeten stappen en wat er in het verleden is gebeurd. We zullen, het liefst natuurlijk mét de PVV, de problemen aan moeten pakken. Wij zijn er klaar voor.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Geert Wilders de kans krijgen om mee te regeren nu het kabinet-Rutte IV is gevallen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen