Hélène Hendriks mag van SBS 6 geen live-optredens in talkshow

Hélène Hendriks mag van SBS 6 geen live-muziek in haar talkshow De Oranjezomer hebben. “Dat had ik nou echt graag gewild, hè, maar dat kost dus een partijtje geld.”

Hélène Hendriks © SBS 6

De 42-jarige Hélène Hendriks boekt momenteel veel succes met haar eigen dagelijkse talkshow De Oranjezomer, de zomerse vervanger van Vandaag Inside. Het valt voor een zomers programma op dat er geen live-muziek in zit. “Dat had ik nou echt graag gewild, hè, maar dat kost dus een partijtje geld”, zegt de presentatrice op Radio 538.

‘Duur? Welnee!’

Rick Romijn, een van de bekendste radiosidekicks in Nederland, noemt dat onzin. Er vinden bij 538 ook regelmatig live-optredens plaats, maar om zoiets te faciliteren is volgens hem helemaal niet duur. “Welnee, man!”

Collega Niels van Baarlen: “Die Engelbewaarder kan toch wel langskomen?”

Dit is nieuwe informatie voor Hélène. “Dus ze hebben mij voor de gek gehouden?”

Lage kijkcijfers

538-ster Tim Klijn antwoordt daarop: “Ja, dat denk ik wel. Jij bent er gewoon ingestonken. Hebben ze echt gezegd dat dat duur is? Welnee, man. Goedkopere televisie is er niet.”

Hélène had in elk geval wel begrip voor die reden. “Ik zal je vertellen. We zitten al op locatie, dat kost al kneiterveel geld, dus dit kon er niet meer van af, dat snap ik dan ook wel weer.”

Niet nodig

De Oranjezomer wordt namelijk vanuit Breda uitgezonden en niet vanuit de reguliere VI-studio in Hilversum. Volgens tv-expert Tina Nijkamp, tevens voormalig zenderbaas van SBS 6, is dat niet nodig.

Tina: “Tv-makers hebben soms de neiging naar buiten of het land in te gaan in plaats van de ‘gewone’ studio. Vaak om de kritiek tegen te gaan dat veel mensen in de mediawereld in een Hilversumse of Amsterdamse bubbel leven. Wat op zich klopt, en op zich dus mooi initiatief, echter: programma’s op locatie uitzenden is hiervoor niet de oplossing.”

Tafel blijft tafel

Waarom is dat niet de oplossing? “De kijker ziet niet waar het programma vandaan komt. Een tafel blijft een tafel”, zegt ze. “Het geluid is vaak hol en je hebt veel last van omgevingsgeluiden.”

Belangrijker volgens Tina: “Een studio ziet er eigenlijk altijd veeeeel mooier uit. Zie het verschil tussen De Oranjezomer en Marcel & Gijs. En inhoudelijk voegt het niets toe aan de gesprekken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen