Yvonne Coldeweijer: ‘Bas Smit kan mensen het leven zuur maken’

Yvonne Coldeweijer heeft begrepen dat Bas Smit mensen die hem in de weg staan het leven heel erg zuur kan maken. “Dan zegt hij: ‘Als je dit niet verwijdert, stuur ik mijn advocaat op je af.'”

Bas Smit en Yvonne Coldeweijer © NPO, YouTube

Voor het eerst in haar juicecarrière heeft Yvonne Coldeweijer een pittige roddel over Bas Smit verspreid. In haar talloze stories over het vermeende promiscue gedrag van zijn boezemvriend John Ewbank, zat afgelopen week ook een verhaal over een reisje van beide heren naar Hong Kong. Een reisje met een volgens Yvonne nogal ondeugend randje

Extreme faker

Haar volgers hebben er massaal op gereageerd, vertelt Yvonne in haar podcast De Juice Show. “Dat had ik even gewoon on the side verteld, maar mijn DM ontploft. Niemand had het meer over John. Nee: ‘Bas Smit?!?!?!’. Het was echt niet normaal. ‘Ik wist het’, zeiden mensen.”

Co-host Mark Koster, die het al eens flink aan de stok heeft gekregen met Bas, daarop: “Maar zullen we het daar eens over hebben, over die man? Als je nou een faker hebt… Hij is toch een extreme faker, die man? Of is het een vriendje van je? Je bent altijd best wel mild over hem.”

Blij ei

Yvonne heeft Bas lange tijd gespaard. “Maar je moet het wel zeggen zoals het is”, zegt ze over de juice over Bas. “Faker, ja… Ik denk dat hij echt zo’n blij ei is, maar ja, ik weet wel dat hij niet zo trouw is als dat mensen denken…”

Mark: “Nee, trouw nog niet eens, maar ik vind ook dat hij… Gisteren zagen we elkaar al even voor wat anders en toen vertelde je dat hij echt al de mediamensen behoorlijk naar zijn hand kan zetten. Hij manipuleert best een beetje de showbizzmedia.”

Yvonne: “Hij heeft eigenlijk zoveel macht in Amsterdam, qua… Ja, hoe leg ik dat uit?”

Mark: “Nou probeer dat eens goed uit te leggen, want ik vind het interessant hoe hij dat doet.”

Leven zuur

Yvonne: “Dat weten mensen denk ik helemaal niet. Hij is eigenlijk een hele groot ondernemer, ook. En heel, ja, qua… Hij kent iedereen en iedereen mag hem ook. Dus hij heeft daardoor heel veel macht, zeg maar. Omdat hij iedereen kent. En hij staat vrij hoog in de voedselketen.”

Bas zet die macht op een foute manier in, aldus de juicekoningin. “Ik heb ook wel eens begrepen van mensen die hem in de weg zitten, dat die het heel zuur krijgen. Heel zuur. Dat heb ik wel eens begrepen.”

Ze vervolgt: “Er waren wel eens mensen die hem op Twitter met iets hebben geconfronteerd ofzo en die dan echt heel persoonlijk berichten van hem kregen van: als je dit niet verwijdert, stuur ik mijn advocaat op je af. Gewoon over iets heel kleins.”

‘Leeft van imago’

Niet zo gek dat Bas negativiteit probeert tegen te houden, aldus Mark. “Het is een man die van zijn imago leeft.”

Yvonne: “Uiteraard.”

Mark: “Volgens mij is hij alleen maar bezig met zichzelf.”

Yvonne: “Ja, dat blijkt toch wel als je zijn socials volgt.”

Mark: “Jawel, maar hij doet ook een beetje van: ja, maar wij zijn zo leuk bezig. Met dat feestje in Amsterdam…”

Yvonne: “Nou, ja, ze doen ook héél veel voor goede doelen… Hoe noemde jij dat ook weer? Dat je daar niks van kan zeggen of zo? Weet je wat ik bedoel? Dat je daar dan niks van kan zeggen? Iemand gaat dan naar het ziekenhuis en die gaan dan allemaal kindjes blij maken enzo. En eigenlijk denk je van… Is dit voor je imago of… Weet je wel?”

‘Dat telt niet’

Bas zet zich in voor het Prinses Máxima Centrum. Mark: “Nou, als je naar het ziekenhuis gaat om kindjes blij te maken en je zet er een camera op, dan telt het niet vind ik.”

Yvonne: “Oeh.”

Mark: “Ja, je gaat naar het ziekenhuis en helpt kindjes, omdat jij dat wil.”

Yvonne: “Het voelt altijd zo dubbel als die mensen die goede doelen doen, dat ook filmen. Maar ja, anyway…”

De juice over John en Bas kunt u vinden op het juicekanaal van Yvonne.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Bas Smit achter de schermen net zo leuk en lachen is als op sociale media?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen