’Zet Sven Kockelmann niet op zoontje Wendy van Dijk, zó sneu!’

Angela de Jong vindt het ongepast dat de Op1-redactie een sterinterviewer als Sven Kockelmann opzadelt met het rappende zoontje van Wendy van Dijk. “Met alle respect.”

Sven Kockelmann en Wendy van Dijk © NPO

De talkshow Op1 ligt al geruime tijd onder vuur. Niet alleen vanwege de felle ruzies achter de schermen, maar ook over onbegrijpelijke inhoudelijke keuzes. Zo werd vorige week uitgebreid een podium geboden aan het rappende zoontje van Wendy van Dijk, die met zijn andere bekende ouder Xander de Buisonjé een liedje mocht zingen aan tafel.

Met alle respect

Het is ongemakkelijk, omdat veel mensen dit soort tweederangs-amusement niet bij de publieke omroep vinden passen en zéker niet bij een serieuze interviewer als Sven Kockelmann. Al vonden ze het bij Shownieuws wél enig

Angela de Jong vindt het interviewen van Sem van Dijk weggooi-tv. Ze briest in de AD Mediapodcast: “Er is natuurlijk al heel veel gezegd over Xander de Buisonjé en zijn zoon, die daar aan tafel zaten. Ja, dat is niet… Met alle respect, maar dat vind ik geen onderwerp voor Sven Kockelmann.”

‘Sneu voor Sven’

Je wil Sven alleen relevante televisie zien maken, zegt Angela. Ze wijst op de ingelaste Rusland-special van Op1 die hij afgelopen zaterdag maakte met collega Tijs van den Brink. “Ik denk dat ze allebei gewoon op hun gemak waren met het onderwerp.”

En dat zag je niet bij Sem van Dijk, aldus Angela. “Dat is gewoon niet iets waar zijn expertise ligt, maar ik vind het ook ietwat sneu om ernaar te kijken. Hij moet gewoon de hotshots uit het bedrijfsleven en uit de politiek interviewen. Dat kan hij als geen ander. Sowieso was dat hele onderwerp natuurlijk wel vrij licht voor Op1.”

‘Niet erg’

Sven heeft zelf wel eens aangegeven dat hij het niet erg vindt om een brede talkshow te maken waarin ook lichtere onderwerpen zitten. Angela’s AD-collega Dennis Jansen: “Ja, hij heeft wel eens gezegd dat hij dat niet erg vindt. Dat hij dat helemaal niet vervelend vindt om dat soort onderwerpen ook te doen.”

Angela: “Nee, want dan zeg je ook geen ja tegen Op1. Maar het gaat erom dat je volgens mij de kracht moet benutten van mensen.”

Het liedje van Sem en zijn bekende papa is nog niet aangetroffen in een hitlijst. Geen enkele.

Fragment

Sem en Xander in Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Sven Kockelmann zelf ook moet ingrijpen in Sem van Dijk-achtige situaties?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen