Jörgen Raymann alwéér te grazen genomen: ‘Wat weet hij ervan?!’

Zo hoor je niks van hem, zo valt iedereen over hem heen: Jörgen Raymann. Na de vreselijke sneer van Jan Uriot, krijgt hij nu het kersverse SBS 6-duo Marcel & Gijs over zich heen. “Belachelijk!”

Gijs Groenteman, Jörgen Raymann en Marcel van Roosmalen © SBS 6

Jörgen Raymann was ooit een grote televisiester, maar in een mum van tijd stortte het kaartenhuis van zijn roem in. Hij was gewend geraakt aan zijn NPO-tonnen en gaf tijdens shoppingweekendjes duizenden euro’s per dag uit, maar plotseling verloor hij zijn televisiecontract en raakte hij zelfs fors in de schulden.

‘Jörgen zó slecht’

Nu duikt Jörgen plotseling weer her en der op, veelal met wat dagvoorzitterdingetjes of veredelde schnabbels. Zo mocht hij laatst een of andere prijs voor de queergemeenschap uitreiken en dat heeft hem een pittige sneer opgeleverd van Privé-sterjournalist Jan Uriot: “Hij deed dat zó ontzettend slecht! Dat wil ik echt even gezegd hebben.”

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei is kennelijk niet geschrokken van Jans observatie, want zij hebben Jörgen nu benoemd tot bestuurslid. Hebben ze dan op z’n minst een proeftijd met hem afgesproken? Nee, hij is bij koninklijk besluit benoemd voor een periode van maar liefst zés jaar.

Weer pak slaag

Onverstandig, vinden SBS 6-talkshowsterren Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen. Zij treden in de voetsporen van Jan Uriot en delen óók een pak slaag uit aan de vroegere tv-komediant.

Gijs gisterenavond lachend in zijn programma Marcel & Gijs: “Jörgen Raymann is benoemd tot bestuurslid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Wat is dat voor idioot idee? Hahaha.”

Collega Marcel: “Hahahaha. Wat weet hij van de Tweede Wereldoorlog? Serieus.”

‘Raar bestuurslid’

Gijs: “Ik weet het niet.”

Marcel: “Ik ook niet. Ik vind het een heel raar bestuurslid.”

Gijs: “Een heel rare keuze.”

Marcel: “Ja, belachelijk. Wat vind jij, Raven?”

Tafelgast Raven van Dorst: “Waarom niet? Waarom niet Jörgen Raymann?”

‘Hangt iets omheen’

Ja, waarom eigenlijk niet? Daar heeft Gijs niet echt een passend antwoord op: “Ja, ik weet het niet. Ik vind gewoon Jörgen Raymann altijd… Ik weet niet… Er hangt iets omheen dat heel weinig met het Comité 4 en 5 mei te maken heeft.”

Marcel: “Dat heb ik overigens met heel veel dagen, hoor, bij Jörgen Raymann.”

Gijs: “Dat hij met weinig dagen iets te maken heeft.”

Raven: “Met wie zou het dan moeten zijn?”

‘Niet best’

Marcel antwoordt: “Job Cohen.”

Gijs: “Of jij.”

Raven: “Ik heb geen tijd.”

Marcel: “Ja, dat kun je Jörgen niet ontzeggen.”

Even later besluit Marcel: “Ik weet niet of jij Jörgen Raymann wel eens hebt horen speechen, maar dat is ook niet best.”

Shots fired, maar of Jörgen erg onder de indruk is? Gezien de kritiek afkomstig is van iemand die nog monotoner voorleest dan dat Jim Bakkum zingt, zal dat wel meevallen…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Marcel en Gijs goed onderbouwen waarom ze Jörgen Raymann niet geschikt vinden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen