Tim den Besten steunt scheldende minister Wiersma: ‘Hij is lekker’

NPO-ster Tim den Besten begrijpt de ophef over het grensoverschrijdende gedrag van minister Dennis Wiersma niet zo. Het lijkt hem héérlijk om door hem vernederd te worden. “Hij is lekker.”

Dennis Wiersma en Tim den Besten © Rijksoverheid, RTL

Minister Dennis Wiersma ligt nu al geruime tijd onder vuur vanwege tieren en schelden op zijn ambtenaren, waarvoor hij ook al zijn excuses aan heeft geboden. Er zijn nog altijd veel mensen die vinden dat hij moet opstappen, maar de bekende VPRO-ster Tim den Besten hoort niet bij dat kamp. Hij springt juist in de bres voor de VVD-politicus.

Fetisj van Tim

Het lijkt Tim (36) héérlijk om vernederd te worden door Dennis (37). “Ik vind trouwens van Dennis Wiersma… Die vind ik gewoon echt best wel lekker, dus dan zou ik bijvoorbeeld denken als hij een keertje iemand… Het lijkt me best wel leuk om door hem uitgescholden te worden”, zegt hij in de talkshow Jinek.

Gastvrouw Eva Jinek schrikt er helemaal van: “Dit is een soort fetisj-nichevoorkeur! Dit is een fetisj!”

‘Stel je niet aan!’

Tim begrijpt de slachtoffers van Dennis’ wangedrag niet zo. “Nee, maar dat dacht ik… Stel je niet zo aan! Als je door hem uitgescholden kan worden, dat is toch wel…”

Medegast Ruud Gullit daarop: “Dat is hetzelfde als je nagefloten wordt, maar als Brad Pitt het doet, dan is het oké…”

Eva: “Ik moet dit even verwerken eerst.”

Wangedrag

Heeft Tim zich trouwens zelf ook wel eens schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag? “Ik heb wel eens het afgelopen jaar gehoord dat ik soms wel een beetje pittig kan reageren op dingen. En die mensen hebben geen baan meer. Ik kan dan een beetje in een soort van emotie…”

“Als ik echt iets vind, kan ik niet normaal zeggen van: ‘Wat ik daarvan vind, is eigenlijk het volgende.’ Dan roep ik: ‘Nee, maar dat ís toch niet zo!’ Ik ben er wel een beetje van geschrokken toen ik hoorde van mensen dat ze soms bang zijn om iets tegen mij te zeggen waar ik het waarschijnlijk niet mee eens ben…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tim den Besten begrijpt de slachtoffers van Dennis Wiersma's wangedrag niet. Heeft hij een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen