Erica en Martien Meiland grijpen in na actie undercoverjournaliste

Erica en Martien Meiland grijpen direct in na de onthullingen van een undercoverjournaliste over de staat van hun groupiespension. “Er staat nu bij ons ook handzeep in de badkamers.”

Erica en Martien Meiland © SBS 6

De Meilandjes hebben een nieuw pension geopend in Noordwijk en ze maken gebruik van een heel gewiekste formule: gasten moeten minstens twee nachten verblijven en betalen daarvoor minstens 400 euro. Wat rechtvaardigt die bovengemiddelde prijs? Volgens een undercoverjournaliste van het Leidsch Dagblad zijn het in elk geval niet de kamers.

‘Veel zaken ontbreken’

Deze undercoverjournaliste, wier verhaal ook is gepubliceerd door De Telegraaf, heeft ontdekt waar die prijs nou écht op gebaseerd is: de paar minuten dat een van de Meilandjes zijn of haar opwachting maakt tijdens het ontbijt. Dat pension van de Meilandjes blijkt namelijk vól te zitten met allemaal groupies die in de nabijheid van een bekendheid willen zijn.

En tja, als je je daarop richt, dan maakt de staat van de kamers niet zoveel uit. Want die kamers rechtvaardigen volgens de journaliste geen tarief van minstens 400 euro. “Als we met een wat kritischere blik rondkijken, merken we dat op de kamer ook veel zaken ontbreken”, schrijft ze in de krant. “Een tafeltje, bijvoorbeeld, of een prullenbak.”

Niet eens een prullenbak

Huh?! Voor 400 euro niet eens een prullenbak op de kamer?! Moet je je troep dan in je kussensloop stoppen ofzo? De journaliste is verbíjsterd. “Ook is er geen brief of mapje met een welkomstwoord en aanvullende informatie.”

Zelfs het WiFi-wachtwoord ontbreekt. En dat kun je ook niet vragen, want de Meilandjes willen buiten het ontbijt om geen contact met de gasten. Self-service heet dat. Er zijn volgens de journaliste ook geen koelkastje, handzeep (!) en voldoende stopcontacten aanwezig. Maar goed, de gasten komen dan ook om hun grote idolen te zien.

Meilandjes reageren

Kennelijk zijn de Meilandjes een beetje geschrokken van de undercoveroperatie, want ze gaven gisteren een reactie op beeld in Shownieuws. En daar staan ze lang niet altijd voor open, weet Evert Santegoeds. “We zijn niet elke dag welkom bij de Meilandjes, maar nu waren ze heel openhartig.”

Erica op camera: “Het gaat elke dag beter. We zijn nog dingen aan het verbeteren wat mensen zeggen, gewoon kleine dingetjes, maar ze zijn heel tevreden. Ze slapen goed, ze vinden het heel gezellig ook met de andere gasten en ’s morgens hebben we leuk een praatje met iedereen. Heel veel foto’s worden er genomen.”

Handzeep

Wat heeft Martien gedaan met de kritiek van de undercoverjournaliste? “In de mail staat inmiddels ook het wachtwoord van de WiFi en de handzeep staat in elk geval klaar in de badkamer. Ja, weet je… Op een gegeven moment: het leven is nooit helemaal perfect. Je probeert het wel. Elke dag word je een stukje beter.”

En wat heeft hij te zeggen over zijn ingestorte kijkcijfers? Daarvoor gebruikt hij het Jinek-excuus – iets met on demand: “Heb je één keer een keertje 650 duizend kijkers en dan zegt heel Nederland van: ‘O, dan gaan ze zeker stoppen.’ Nou, laten we eerst morgen eens gaan kijken met uitzending gemist erbij hoeveel er weer bij gekomen zijn.”

Erica: “Mensen gaan ook meer zelf plannen wanneer ze iets zelf kijken. Ik doe dat zelf ook.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Erica en Martien Meiland hadden niet eens handzeep in de badkamer staan. Kan gebeuren of compleet mismanagement?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen