Evert Santegoeds kat Meilandjes af: ‘Dalende cijfers? Niet zo gek!’

Evert Santegoeds vindt het heel begrijpelijk dat de realityserie van de Meilandjes in zwaar weer zit. Hij is zelf ook afgehaakt. “Het is natuurlijk wel héél veel van nóg meer hetzelfde.”

Meilandjes en Evert Santegoeds © William Rutten, SBS

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds heeft een behoorlijke ommezwaai gemaakt. Waar hij vorige week plotseling is begonnen met het knuffelen van Peter Gillis, laat hij zijn oude kennis Martien Meiland – ze kennen elkaar al sinds vóór hij beroemd werd – nu keihard vallen. De bladenbobo is namelijk goed klaar met Chateau Meiland.

Nóg meer hetzelfde

De soap van de Meilandjes zit volgens kijkcijferdeskundigen in zwaar weer en dat verbaast Evert helemaal niets. Hij vertelt in de podcast Strikt Privé dat hij óók is afgehaakt. “Ja, het verbaast me niet helemaal, want het is natuurlijk wel heel veel van nóg meer hetzelfde en dat is toch wel een probleem aan het worden bij de Meilandjes.”

Evert vindt dat er te weinig verrassing zit in Chateau Meiland. “Er mag wel weer eens een nieuw figuur in. Zo’n Nadège was toch een bliksemafleider en daarvoor die Caroline ook. Ze waren op zoek naar een huishoudster volgens mij, maar die heb ik niet meer gezien. Ik kijk ook niet meer zo vaak, moet ik zeggen.”

Veel te langdradig

De liefde is over. “Ik heb ze met dit programma ontdekt als eerste, ik vond ze als eerste leuk en zei tegen iedereen: ‘Daar moet je naar kijken, wat is dat lachen’, maar dat houdt ook in dat ik er als eerste wel een beetje klaar mee ben. En dat was aan het eind van het vorige seizoen al wel het geval. Nu veertien afleveringen over Code Rosé… Ik vind het wat veel.”

Moeten de Meilandjes niet een seizoen overslaan en daarna weer verdergaan? “Nee, dat denk ik niet, want je pakt de draad daarna heel moeilijk weer op. Maar wéér verbouwen, wéér: ‘Jongens, halen we het wel?’, en: ‘Wordt deze kamer groen, blauw of rood?’… Dat hebben we toch al wel heel veel gezien de laatste jaren inmiddels.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen