‘Jutta Leerdam pislink op Twan Huys, eist wegknippen privévraag’

Jutta Leerdam is niet blij met enkele privévragen die Twan Huys heeft gesteld tijdens de opnames van College Tour, stelt Shownieuws-gezicht Anouk Smulders. “Ze wilde er een stukje uit hebben.”

Twan Huys en Jutta Leerdam © NPO

Ze domineert de laatste tijd de showbizzrubrieken: Jutta Leerdam. De schaatster heeft sinds kort een relatie met een Amerikaanse socialmediaster, Jake Paul, en daar wordt veel over geschreven. De twee zijn hun liefdesverhaal publicitair dan ook behoorlijk aan het uitbuiten. Daarom werd ze er gisterenavond naar gevraagd in het programma College Tour.

Verhalen over Jake Paul

Nadat Jutta zwijmelend vertelt hoe verliefd ze wel niet is op deze Jake Paul, merkt Elle-hoofdredacteur Anke de Jong in een filmpje op: “De verhalen die over hem gaan is dat hij betrokken is bij oplichtingszaken en seksueel misbruik. Daar is hij overigens nooit schuldig aan bevonden, maar er zijn wel wat rechtszaken.”

Daarna vraagt presentator Twan Huys op de vrouw af aan Jutta: “Heb jij het er met Jake Paul over gehad, van: wat klopt er nou van, van die dingen die over jou geschreven worden?”

‘Heb ik het niet over’

Jutta geeft vervolgens direct haar grens aan. “Nou, daar ga ik het absoluut hier niet over hebben, als ik heel eerlijk ben. Nee, ik denk niet dat dat heel verstandig is. Het zijn roddels, maar daar zijn nooit iets van rechtszaken aan verbonden of iets. Ik vind het wel heel lastig en ook dat jullie dat hier zo aan mij vragen, maar goed…”

Twan: “Nou ja, ik vraag het natuurlijk omdat het ernstige beschuldigingen zijn. Hij zegt er zelf wel iets over, dat wil ik je nog even laten zien omdat dat in de openbaarheid is.”

Na dat filmpje, waarin Jake iets zegt over dat hij zeven jaar lang borderlineverschijnselen heeft gehad, merkt Jutta op dat ze trots op hem is. Twan: “Oké, dan laten we het hierbij.”

‘Jutta flink pissig’

Anouk Smulders, deskundige in Shownieuws, stelt dat het achter de schermen van College Tour flink rommelde. “Ons is ter ore gekomen dat ze hier niet zo blij mee was en dat ze er schijnbaar een stukje uit heeft willen hebben houden. We hebben aan alle deurtjes geklopt. Ook bij KRO-NCRV, maar zij wilden ook niet reageren of hebben niks laten horen.”

Fotograaf William Rutten daarop in de showrubriek: “Horen dit soort vragen in dit programma?”

Anouk: “Ik vond de vraag ‘hoeveel vriendjes heb je gehad?’ ook een beetje vreemd.”

Tooske Ragas: “Dat viel mij ook een beetje op hoor vanavond.”

William: “Het is toch geen TV Privé?”

Nee, en ook geen Shownieuws.

‘Er is al stukje uit’

Volgens René Mioch is er daadwerkelijk een stukje uit de uitzending gehaald. “Je ziet in de montage dat er misschien een stukje uit gehaald is. Het contact tussen de twee was niet optimaal. Dat is duidelijk. Ik ben het helemaal met je eens dat je op die manier die vragen niet stelt. Dat kun je op een andere manier doen, want het was een heel blok zó privé.”

René stelt acteurs en actrices toch ook wel eens een privévraag? “Die vraagstelling vind ik al anders dan dat je zegt: ‘We gaan nu even kijken wat je vriend allemaal heeft uitgehaald en reageer daar even op.’ Dat vind ik tamelijk onbehoorlijk.”

Privé-baas Evert Santegoeds vindt dat wel meevallen: “Ze heeft van haar privéleven wel een business gemaakt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Twan Huys die vraagt naar netelige kwesties over de vriend van Jutta Leerdam: begrijpelijk of gaat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen