‘Britt Dekker is tv-veteraan, weet héél goed bij wie ze moet slijmen’

Britt Dekker ziet het fundament onder haar tv-carrière wankelen nu steeds meer mensen door haar act heen prikken. Critici vinden haar gewiekst. “Ze weet precies bij wie ze moet slijmen.”

Britt Dekker © William Rutten

Ze heeft er een hele carrière omheen gebouwd: haar act van naïeve, niet al te snuggere en gewone meid die ook maar in de showbizz is beland. Maar nu ze al zó lang meeloopt in de tv-wereld valt Britt Dekkers masker langzaam af. Steeds minder mensen geloven haar act, zeker omdat ze in het echt helemaal niet zo leuk lijkt en ze zich inlikt bij de tv-macht.

‘Gelooft niemand!’

De gevreesde mediakenner Victor Vlam prikt er ook zo doorheen, zegt hij in de podcast De Communicado’s. “Britt Dekker heeft een beetje een soort van act waarin zij zich heel onnozel en naïef voordoet. En dat is iets wat ook haar groot heeft gemaakt, ook wel een beetje uniek maakt in de Nederlandse showbizz.”

Dat is haar imago, vervolgt hij. “Gewoon een normaal meisje uit Purmerend dat heel spontaan is en daarom erg naïef en onnozel overkomt. Maar het is een beetje een act. Wat mij betreft is dat eigenlijk iets waar geen enkele discussie over hoeft te zijn. Natuurlijk is dat een act jongens, kom op. Er is toch niemand die dat serieus gelooft?”

Tv-veteraan

Britt is gewoon een tv-veteraan, aldus Victor. “Zij is sinds 2009 bijna non-stop op televisie. Zij heeft een televisiecarrière van 14 jaar. En dat is echt lang. Even ter vergelijking: Renze Klamer was in 2009 nog gewoon stagiair op de marketing- en communicatieafdeling van de EO. Die had op dat moment nog niet eens een televisiestudio van binnen gezien.”

Hij vervolgt: “Zolang loopt zij dus al rond. Ze is echt een veteraan. En alles in de televisiewereld is gewoon heel erg politiek. Het is een beetje een slangenkuil natuurlijk, waar heel veel dingen op basis van gunsten worden verdeeld. Dus als jij je zolang staande weet te houden in die wereld, dan geeft het aan dat je helemaal niet naïef en onnozel bent.”

Slijmende Britt

Dan ben je juist goed bij de pinken, aldus Victor. “Ze weet precies wat ze doen, ze weet precies bij wie ze moet slijmen, en de mensen die ze misschien een beetje kan aanpakken omdat het haar baas juist weer… Nou, dat die het juist heel fijn vinden dat die mensen worden aangepakt. Dus dit soort dingen weet ze gewoon dondersgoed.”

Hij vervolgt: “Het idee dat Britt gewoon een flap uit is en heel spontaan is, dat is een leuke act. Het geeft haar veel aandacht en het maakt haar soms grappig in talkshows. Maar zij is bijzonder handig in het kunnen handelen achter de schermen, want anders had ze het niet 14 jaar volgehouden.”

Here to stay?

De grote vraag is: als duidelijk wordt dat Britt een act is, kan ze dan nog wel blijven meedraaien in de tv-wereld? “Tv-carrières zijn heel erg grillig en ik denk dat ze zeker zich nog niet helemaal bewezen heeft, dus het is maar de vraag of ze staying power heeft, zeg maar.”

Britt lag recentelijk onder vuur omdat ze haar lange tenen tentoonspreidde. Daar kreeg ze spijt van: “Johan Derksen zei dat ik me niet moet aanstellen hahaha en hij heeft wel gelijk dat je ertegen moet kunnen. Ik neem het advies van Johan over dat ik niet zo moet zeiken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is de naïeve act van Britt Dekker nog wel geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen