Rutger Castricum: ‘Ruud de Wild wilde soap niet? Was ZIJN idee!’

Rutger Castricum vindt het heel merkwaardig dat Ruud de Wild nu net doet alsof hij zijn flopsoap op NPO 1 eigenlijk helemaal niet wilde maken. “Hij kwam er gewoon zelf mee!”

Ruud de Wild en Rutger Castricum © NPO, SBS

Er is behoorlijk wat te doen over de lege reallifesoap van Olcay Gulsen en Ruud de Wild. Critici vinden het bespottelijk dat ’s lands grootste tv-zender NPO 1 hier zendtijd voor heeft ingeruimd. Wat vindt Rutger Castricum ervan? Hij is het boegbeeld van PowNed, dat deze soapserie van de grote nieuwe aanwinst Ruud uitzendt.

Rutger onthult

Ruud roept nu overal dat hij eigenlijk helemaal geen zin had in die soap, maar dat is volgens Rutger een leugen. Wilfred Genee vraagt hem in de Vandaag Inside van gisteren: “Hoe is het nou tot stand gekomen? Want die Ruud roept nu ineens dat hij er geen zin in had, maar we hadden de indruk dat hij dit zelf heel leuk vindt.”

Daarop zegt Rutger: “Nee, Ruud wilde dit wél heel graag. Voor de omroep is Ruud heel interessant en ik vind dat ook een heel goede radiomaker, dj. Hij kon dingen bij KRO-NCRV niet meer maken, niet meer zeggen, vanwege de wokecultuur daar. Nou, dat kon bij ons wel. Wij vonden het ook leuk dat hij bij ons kwam. Hij wilde wel die soap mee in de deal.”

‘Kwam er zelf mee!’

Wilfred verbaasd: “Daar kwam hij zelf mee?”

Rutger: “Ja, daar kwam hij zelf mee, ja. De deal is gemaakt dat hij bij ons zou komen en die soap kregen we er dan gratis bij eigenlijk, ja.”

Wilfred: “Maar hij geeft nu aan dat hij dat liever niet had gehad.”

Rutger: “Nou, volgens mij zegt hij – wat ik gelezen heb – dat hij het gaande weg zat raakte. Dat kan ik me voorstellen als er de hele tijd camera’s zijn, maar daar heb je zelf ja tegen gezegd, denk ik dan.”

Kritische geluiden

Johan Derksen: “Ik heb wel de indruk dat die twee heel gevoelig zijn voor kritische geluiden.”

Rutger: “Ja, dat vinden ze natuurlijk niet leuk, nee. Waar het begint is: zet je er een camera op? Daarvan denk ik ook… Zeker als je herstellende bent van kanker en je weet dat dit soort dingen gaan gebeuren… Waarom ga je daar een camera op zetten? Wat haal je je in je hoofd? Dat snap ik… Ik bedoel…”

Wilfred: “Dat hele programma is een vorm van overacting.”

Turkije-reis

Rutger: “Ik heb stukjes gezien dat ze naar de voedselbank gaan. Dan gaat zij daarheen en dan denk ik: ja, jongens, kom… Ik vind het prima dat je dus vrijwilligerswerk doet, ik denk dat heel veel mensen dat doen in ons werk, maar waarom moet daar altijd een camera op staan?”

En dan moet die ‘ijdele‘ reis naar het Turkse aardbevingsgebied nog komen. Youp van ’t Hek heeft daar felle kritiek op geuit. Rutger: “Ik heb hetzelfde gevoel daarbij.”

Johan: “Vind jij niet dat uit alles blijkt dat die twee zichzelf bijzonder interessant vinden?”

Rutger: “Alleen al door een camera op jezelf te zitten, dan vind je dat al eigenlijk. Ik zou er ook niet aan moeten denken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Ruud en Olcay imagoschade lijden door hun soap?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen