Gordon mist Gerard Joling: ‘Maar Jezus, hij doet me zóveel pijn’

Gordon voelt ondanks hun turbulente verleden nog steeds dat hij Gerard Joling af en toe mist. “Natuurlijk”, zegt hij. “Alleen maar… Ik dacht laatst wel: Jezus. Dat doet zóveel pijn!”

Gordon en Gerard Joling © MAX, SBS

Het hoogtepunt van zijn tv-roem beleefde Gordon toen hij een legendarisch programma maakte met Gerard Joling, namelijk de kijkcijferhit Joling & Gordon over de Vloer. Het was een megasucces, de kijkers lagen in een deuk en volgens critici is Gordon zonder Gerard eigenlijk helemaal niet leuk op televisie.

‘Doet zóveel pijn’

Gordon bekent in de podcast Doorzetters, die vlak voor zijn geruchtmakende breuk met Gavin Rozario is opgenomen, dat hij af en toe heimwee heeft naar die tijd. “Ik mis Gerard ook. Natuurlijk. Weet je hoeveel succes wij hadden? Weet je hoeveel we gelachen hebben? Hij realiseert zich half niet hoeveel succes wij hebben gehad.”

Toch is hij diep teleurgesteld. “Van de week las ik een artikel – althans, dat stond op een of andere site, De Telegraaf of het AD – waarin hij zegt: ‘Nee hoor, naar de bruiloft van Gordon kom ik niet. Ik ga nog liever naar een begrafenis. Ach, dat wordt helemaal niks!’ Het ging maar door. Alleen maar… Ik denk van: Jezus. Dat doet zóveel pijn!”

Bloemen gestuurd

Hun relatie is goed beschadigd. “Luister, ik heb vorig jaar nog bloemen gestuurd bij het overlijden van zijn moeder. Dat vind ik als vriend en collega niet meer dan terecht. Dat heeft hij overigens bij het overlijden van mijn moeder nooit gedaan. Toen hadden we ook ruzie.”

Haat hij Gerard daarom? “Ik ben iemand die nooit haat zal dragen. Haat is geen optie bij mij. Je zal ook nooit boos moeten blijven voor de rest van je leven, dat was ik ook niet.”

Niet meer bellen

Als de interviewer vraagt of Gordon hem niet eens wil bellen of appen, antwoordt hij: “Nee, ik zou dat niet meer willen.”

Maar ze waren toch ooit beste vrienden? “Nee, daar was ik al heel gauw achter.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Gordon beter geen interviews meer kan geven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen