Mattie Valk na juice Yvonne: ‘Ik wil toch even kort reageren op alles’

Mattie Valk heeft vanochtend met een grap gereageerd op de zeer heftige juice die Yvonne Coldeweijer over hem heeft verspreid. “Ik wil even toch kort reageren op alles wat er is gebeurd.”

Yvonne Coldeweijer en Mattie Valk © YouTube, RTL

Het verhaal dat Yvonne Coldeweijer naar buiten heeft gebracht over Mattie Valk is tamelijk shockerend. Het komt erop neer dat hij in de media gelogen zou hebben over de geboorte van ‘zijn’ tweeling die niet zijn tweeling bleek. Hij deed destijds net of het een verrassing was, waardoor zijn toenmalige vriendin doodsbedreigingen kreeg, stelt de juicediva.

Vroeggeboorte

Wat blijkt? Volgens Yvonne wist Mattie ‘vrijwel meteen dat de kinderen niet van hem waren’, vanwege zijn ‘fertiliteitsproblemen’ en hun open relatie. Hij wilde volgens haar ook gewoon samen een gezin gaan vormen, maar zou zijn afgehaakt na de vroeggeboorte van de tweeling. Dat gaat gepaard met een verhoogd risico op medische problemen.

Hoewel Yvonne het niet zo stellig zegt, suggereert ze wel dat die vroeggeboorte en relatiebreuk met elkaar te maken hadden. “Waarom hij zich na de geboorte heeft bedacht laten we in het midden, maar is pijnlijk.”

Ze vervolgt: “Het gaat mij erom dat hij ons en dierbaren om zich heen heeft bespeeld, om hem als slachtoffer te zien in de situatie. Om Kirsten als schuldige af te schilderen.”

Mattie reageert

Ondanks de heftigheid van de juice, lijkt het erop dat Mattie het allemaal met een korreltje zout neemt. Hij heeft zijn radioshow vanochtend geopend met een grap over de ontwikkelingen van gisteren.

Mattie: “Je luistert naar show 1.012, seizoen vijf van Mattie & Marieke. Zo, ik wil even toch kort reageren op alles wat er gisteren is gebeurd, want het was nogal een dag. Natuurlijk ben ik geschrokken, maar het is ook wat het is.”

Dan start hij het mislukte Songfestival-liedje van Mia & Dion in. “We zijn niet door.”

Het leidt tot gelach in de studio, aangezien Mattie net deed alsof hij op de juice zou gaan reageren.

Pittig verhaal

De Mattie-juice werd gisterenavond wél besproken in Vandaag Inside. Presentator Wilfred Genee: “Ik zag allerlei serieuze media dat overnemen, ook NU.nl enzovoorts, over het feit dat hij destijds al geweten zou hebben dat die tweeling niet van hem was. Maar ik zag dat Boulevard daar niks mee deed vandaag. Hoe sta jij daarin?”

Tafelgast Albert Verlinde daarop: “Ik heb waardering voor Yvonne. Ze heeft het vak vernieuwd. Ik bedoel: ik heb het zelf op tv gebracht, allerlei rubrieken gedaan en zij heeft er iets nieuws aan toegevoegd. Daar kun je van alles van vinden, maar ze doet het wel en ze staat ervoor en prima.”

Albert steunt Yvonne

Albert steunt Yvonne in deze kwestie. “Mattie zegt: ‘Er zijn kinderen bij betrokken’, maar zij zegt: ‘Luister, een paar jaar geleden was jij degene die gedaan heeft in de pers alsof jouw vriendin niet verteld had dat die tweeling niet van jou was terwijl jij dat wist, dus jij hebt haar geframed op dat moment.'”

Hij vervolgt: “Ze zegt: ‘Dan heb ik nu alle recht om als pers ook onafhankelijk te zeggen dat het niet geframed was op dat moment, maar dat het iets is wat jij al wist of blijkbaar beter uitkwam.’”

Boulevard zwijgt

RTL Boulevard heeft gisteren niets met het nieuws gedaan. Mattie is daar een tijdje te zien geweest aan de desk. Albert: “Het is een pittig verhaal en het valt dan op dat de redactie de keuze maakt om dit dan niet te brengen, terwijl ik denk: toen heeft ook iedereen het gebracht.”

Albert: “Mij interesseert het in principe ook niets, maar als iemand het zelf naar buiten brengt, snap je? Dan vraag je er een beetje om.”

Johan Derksen: “Dan vraag je er een beetje om, ja.”

Hand boven hoofd

Wat vindt Yvonne ervan? Zij zegt op haar juicekanaal: “Het klopt dat Boul deze juice volledig heeft geskipt, waarschijnlijk om Mattie de hand boven het hoofd te houden. Er was een artikel gepubliceerd op de website en deze is daarna acuut weer verwijderd. Heeft het management van Mattie gebeld en gesmeekt om het eraf te halen?”

Ze besluit: “Gelukkig heb ik daarom mijn eigen platform. De waarheid lees je alleen hier.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mattie Valk maakt een grap over de juice van Yvonne. Sterke reactie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen