Angela de Jong alsnóg bekogeld: ‘Oerconservatieve boterletter!’

Marcel van Roosmalen kreeg vrijdag bij Vandaag Inside de kans niet en daarom doet hij het nu in zijn weekend-podcast alsnog: Angela de Jong bekogelen. “Oerconservatieve boterletter!”

Angela de Jong en Marcel van Roosmalen © SBS

Om onduidelijke redenen heeft Marcel van Roosmalen een obsessie voor Angela de Jong. Om de paar dagen haalt hij ergens in een column of in zijn podcast uit naar de opiniediva. De precieze reden daarachter is onduidelijk, maar het gáát maar door. Zijn poging om haar vrijdagavond te bashen in Vandaag Inside liep echter spaak.

‘Wat voor vrouw is dat?’

Toen Marcel in die talkshow over Angela begon, sprong René van der Gijp direct voor haar in de bres en kaatste hij de bal terug. Hij stelt dat de opiniediva van het AD zich láng niet zo serieus neemt als Marcels maatje Gijs Groenteman, die boos is omdat hij door VI ‘Gijs Groenteboer‘ wordt genoemd.

Er volgde een bijzonder ongemakkelijke tv-ruzie en daardoor zag Marcel de mogelijkheid om even lekker los te gaan op Angela aan zich voorbijgaan. Gelukkig kan hij zich nu revancheren in de weekendeditie van zijn podcast Weer Een Dag. “Wat is dat toch voor vrouw, Marcel? Hoe duiden we haar?”, vraagt Gijs hem daarin.

Boterletter

Marcel zucht even flink en gaat dan weer ouderwets hard los op Angela. “Een oerconservatieve boterletter. Dat is het. Het is iemand die haar denkbeelden…”

Gijs: “Zo uit de jaren 50 heeft, hè?”

Marcel: “Ja, precies. Ze heeft de mixer in de ene hand en de afstandsbediening in de andere hand. Ze heeft een soort moraal die ze over iedereen die in de media op tv is heen wil strooien. Ze is ook een enórme fan van Even Tot Hier. Dat is het leukste wat ze óóit, óóit in haar leven heeft gezien!”

Korset losknopen

Die adoratie van Even Tot Hier begint Marcel de keel uit te hangen. “Ze lacht nergens om, dat mens, maar als Niels van der Laan of Jeroen Woe in beeld komt, dan is het het korset losknopen en…”

Gijs: “Dat moet voor die jongens toch ook een twijfelachtige eer zijn? Het zijn aardige jongens, ik ken ze, je kan er geen kwaad woord over zeggen, maar om zó de lucht in te worden gestoken door Angela de Jong… Dan moet je je toch ook wel afvragen van: doen we het wel helemaal goed? Zijn we wel op de goede weg bezig met z’n tweetjes?”

Kritisch vermogen

Marcel denkt negatiever over Niels of Jeroen nu zij worden geprezen door Angela. “Ja, en dát is natuurlijk iets… Dan denk ik wel: dan ben ik blij dat wij nog niet zo ver zijn als zij, omdat zij dat kritisch vermogen helemaal hebben weggeschoven. Ik denk dat ze er echt met elkaar heel gelukkig over zijn en Angela de Jong op de koop toe nemen.”

Gijs: “Denk je niet dat zij af en toe met z’n tweeën op een kamertje zitten met hun gitaren erbij, en dat het liedje maar niet wil komen en ze even met elkaar aan de praat raken en zeggen: ‘Hoe kan het toch zo zijn dat Angela de Jong ons zó leuk vindt? Wat hebben we fout gedaan? Moeten we niet een andere koers inslaan?'”

Marcel: “Ja, van: moeten we haar niet een keer helemaal affakkelen met z’n tweeën?”

Scheurtjes in vriendschap

Misschien leidt Angela wel tot een breuk tussen het Even Tot Hier-duo, aldus Marcel. “Misschien kun je haar ook wel verwijten dat de eerste scheurtjes in die vriendschap aan het ontstaan zijn. Dat de een tegen de ander zegt: ‘Het komt door jou!'”

Gijs: “Ja, van: jij bent echt Angela’s lieveling.”

Marcel: “Ja, van: jij bent haar handpop, ik sta er maar bij met mijn gitaar, maar jou vindt ze leuk en het straalt ook op mij af. Het kan niet gezellig blijven tussen die twee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marcel van Roosmalen haalt om de dag uit naar Angela de Jong. Begint vermoeiend te worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen