Marc-Marie Huijbregts gesloopt om ‘divagedrag’: ‘Zó arrogant!’

Marc-Marie Huijbregts vertoont al geruime tijd trekjes van divagedrag, maar volgens sloopkogel Victor Vlam loopt het nu echt de spuigaten uit. “Dit is iemand die behoorlijk arrogant is.”

Marc-Marie Huijbregts © RTL

Het is veelzeggend dat Marc-Marie Huijbregts het schokkende verhaal van Tina Nijkamp over zijn sterrengedrag niet heeft ontkend. Normaal gesproken is de piepkomiek er altijd als de kippen bij om onwaarheden te ontkrachten, maar het verhaal dat hij Tina om een wissewasje heeft weggehaald bij het sterfbed van haar zus, blijft onbeantwoord.

Diva Marc-Marie

De nietsontziende mediakenner Victor Vlam heeft de komediant na dit verhaal even nauwlettend in de gaten gehouden. “Ik moet je eerlijk zeggen dat hij wel een beetje ergernis bij mij begint op te wekken met zijn divagedrag. Marc-Marie Huijbregts is al lange tijd iemand die diva-trekjes heeft”, zegt hij in zijn podcast De Communicado’s.

Hij vervolgt: “Er zijn verhalen die al lang rondgaan over zijn divagedrag, maar normaal gesproken beperkt zich dat tot áchter de schermen. Maar wat je onlangs zag, is dat het zich vóór de schermen manifesteerde. Dat is echt opmerkelijk. Dat is wel een teken dat iemand misschien iets te veel in zichzelf is gaan geloven en ik vind het zeer problematisch.”

Geprikkeld door Eva

Victor wijst erop dat Marc-Marie onlangs te gast was bij Eva Jinek, die hem vroeg naar zijn podcastbreuk met Aaf Brandt Corstius. De komediant was daar niet van gediend en sprak van ‘nare vragen‘. Later belde hij Eva zelfs onverwacht op in zijn podcast: “Dacht je achteraf: dat heb ik mooi aangepakt? Of dacht je: dat had ik misschien niet moeten doen?”

Eva begrijpt duidelijk niet dat Marc-Marie hier écht mee zit en antwoordt hem: “Nee, ik denk dat ik dat heel mooi heb aangepakt. Ik denk dat ik dat met de juiste lichtheid van toon heb gedaan.”

Het viel Victor al op hoe ‘geprikkeld’ de komediant reageerde op de ‘logische vragen’ van Eva. “Als je ziet hoe vies hij erbij kijkt, dan is het duidelijk dat hij echt er niet van gediend is dat deze vragen aan hem worden gesteld.”

‘Hoe dúrf je!’

Marc-Marie misdraagt zich hier, vindt Victor. “Ik vond dit zeer, zeer, zeer opmerkelijk en zeer, zeer, zeer ongepast. Eva probeert haar best te doen om het hier een beetje licht te houden, maar het is echt overduidelijk dat hij gewoon zoiets heeft van: hoe durf je me hiernaar te vragen? En we moeten niet vergeten, het is gewoon een journalistiek programma.”

Hij vervolgt: “Eva Jinek is een journalist, dus het is logisch dat je vragen kunt krijgen die je misschien niet leuk vindt om te krijgen. (…) Maar hij heeft zoiets van: ik kom in deze talkshow opdraven, jullie moeten mij allemaal dankbaar zijn dat ik jullie deze kijkcijfers gun, dus hoe durf je mij een kritische vraag te stellen? Echt heel opmerkelijk gedrag vind ik dat.”

Eva voor schut

Victor stelt dat Marc-Marie zo’n 2.000 euro per Jinek-optreden krijgt. “Het is hem gewoon naar het hoofd gestegen. Hij zet hier natuurlijk wel een beetje Eva voor schut, hè? Laten we daar ook geen doekjes om winden. Want feitelijk zegt hij tegen Eva: je mag mij hier geen vragen over stellen, je bent gewoon geen journalist, dat hoor je niet te doen.”

Hij vervolgt: “Dus ik kan me voorstellen dat zij ook niet zo blij was met deze uitspraken van Marc-Marie. Én ik denk dat het ook wel een beetje aangeeft wat het probleem is met talkshows, en zeker die van Eva Jinek: het is een beetje een kliekje geworden van mensen die elkaar allemaal iets te vaak zien en die elkaar allemaal iets te veel sparen.”

Behoorlijk arrogant

Eva moet juist níet toegeven aan dit soort gepikeerde ’tv-vrienden’, adviseert Victor. Om dus kliekvorming tegen te gaan. “Als kijker heb je wel af en toe het idee bij Jinek dat je er toch een beetje buiten staat. Dat het een beetje een kliekje is voor mensen waar jij niet toe behoort.”

En dat komt dus allemaal bovenop dat schokkende verhaal van Tina, die destijds graag bij haar zieke zus wilde zijn in plaats van bij de gepikeerde Marc-Marie. “Ondanks dat heeft hij haar toch gesommeerd om van haar sterfbed af te gaan en naar de studio te komen een heel stuk verderop.”

Hij besluit: “Ja, dat soort divagedrag, dat is natuurlijk niet echt iets dat in je voordeel spreekt. Het feit dat Tina Nijkamp dat soort dingen ook vertelt, geeft wel aan dat hij iemand is die behoorlijk arrogant is. Daar erger ik me wel aan, ja.”

Communicado’s

De nieuwste aflevering van de geruchtmakende podcast De Communicado’s:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen