Tina Nijkamp gekwetst door Marc-Marie Huijbregts: ‘Denigrerend’

Tina Nijkamp vertrok in 2011 als tv-baas bij SBS 6 nadat haar ouders en zus kort na elkaar kwamen te overlijden. In die moeilijke periode werd ze lastiggevallen door Marc-Marie Huijbregts.

Marc-Marie Huijbregts en Tina Nijkamp © RTL

Een persoonlijk drama zorgde in 2011 voor het vertrek van Tina Nijkamp als dé succesvolle zenderbaas van SBS 6. Haar moeder en zus overleden vlak na elkaar, een paar maanden later gevolgd door haar vader. Ze overleden alle drie aan kanker. Het was uiteindelijk Tina’s geliefde die de stekker uit haar werk trok; hij belde SBS op om haar af te melden.

Misdragende Marc-Marie

In de moeilijke periode voorafgaand aan dat vertrek had Tina een heel vervelende ervaring met Marc-Marie Huijbregts. “Ik kan wel één ding vertellen wat ik niet leuk vond. Dat is namelijk dat toen mijn zus heel slecht lag, ik nog de baas van SBS 6 was. We hadden toen net Marc-Marie Huijbregts aangenomen in plaats van Patricia Paay.”

Ze vervolgt in de podcast Paul’s Huisfeest: “Marc-Marie ging haar plaats innemen en toen ging hij ook een show doen met Beau van Erven Dorens, want Gerard Joling had toen iets met zijn stembanden. Nou, bij de repetities ging dat mis. Er was gedoe. In elk geval: ik was in Bathmen bij mijn zus en er werd gebeld: ‘Je móet nu praten met Marc-Marie.’”

Spoedwerkoverleg

Tina wilde eigenlijk helemaal niet van het ziekbed van haar zus wijken. “Ik ging toen daarheen, naar Marc-Marie, voor een soort spoedwerkoverleg, terwijl ik eigenlijk bij mijn zus wilde zijn natuurlijk, maar ik ben toch gegaan. Toen kwam ik daar en ik dacht toen alleen maar toen ik daar zat: wat dóe ik hier, ik wil hier niet zijn, ik wil bij mijn zus zijn.”

Het komt erop neer dat Marc-Marie haar alleen liet komen uit een soort van sterrengedrag. “Ik dacht: waar gaat dit over? Waar maak jij je druk over? Over niks! Dat vond ik al. (…) Er was gewoon gedoe. Dat moest opgelost worden en daar moest de baas, ik dan, bij zijn om dat op te lossen, zoals dat dan wel gaat, hè?”

Poezenvrouwtje

Het werd uiteindelijk allemaal opgelost door Tina. “En toen járen later heeft hij een boek geschreven… Dat boek heette ‘Stukjes’, ik weet dat nog heel goed, ik had dat zelf niet gekocht, want ik had er niet heel buitengewoon veel interesse in. Maar goed, iemand anders had dat gekocht en zei: ‘Jij staat in dat boek!’ Ik zei: ‘O, nou, goed.’”

Ze vervolgt: “En toen heeft hij mij omschreven, terwijl hij wíst dat mijn zus zo ziek was en hij me liet komen voor dat gesprek: ‘Dat was die wel aardige directeur van SBS met allemaal vlekken op haar kleren. Zo’n poezenmevrouwtje met allemaal vlekken.’ Ik werd daar een soort van omschreven dat ik dacht: nou, ik herken me hier niet in.”

Kwetsend

Tina vindt het vreselijk kwetsend dat Marc-Marie haar bij het ziekbed van haar zus weghaalde voor een futiliteit, en haar daarna ook nog een trap na gaf. “‘Met die vlekken op haar kleren’… Ik vond dat zó kwetsend. Ik hou ook trouwens helemaal niet van katten, want ik ben een honden-iemand, maar toe maar.”

Patty Brard, die in dezelfde podcast zit: “Het is denigrerend.”

Presentator Paul Barewijk: “Zeker in die situatie.”

Vlekken

Tina wijst erop dat ze in de zwartste periode van haar leven zat. “Ik had denk ik namelijk ook heel veel vlekken op m’n kleren, want ik denk dat ik me misschien wel een week niet had gedoucht. Misschien had ik al wel een week dezelfde kleren aan, dat zou zomaar kunnen. Als ik dan iemand moet noemen, dan vind ik dat kwetsend.”

Hebben ze het ooit uitgesproken? “Nee, ik kom hem nooit meer tegen. Hij zal er best spijt van hebben als hij dit hoort, maar goed… Ik vond het wel veelbetekenend. Het is allemaal ‘me, myself and I’. Ík heb problemen op de opnameset en dan de baas laten komen, terwijl je weet dat haar zus zo ziek is…”

Patty: “Ik ben helemaal in shock, maar goed.”

Paul’s Huisfeest

De podcast van Paul Barewijk:

https://open.spotify.com/episode/1KPXcegux4YO8vlAZrI74Q?si=94ced8b2bd8a4dfe

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Tina Nijkamp gekwetst is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen